Onderwerpen in Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

De volgende onderwerpen hebben wij gevonden in de uitzending van Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

Bekijk de uitzending van Sylvia Plath - Onder de glazen stolp terug

Do 23 mei 2019 | 22:55 Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Sylvia Plath - Onder de glazen stolp gemist? Bekijk hier naar Sylvia Plath - Onder de glazen stolp gemist.

Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

Datum
Do 23 mei 2019
Tijd
22:55 tot 00:05
Zender
NPO 2
Genre
Kunstdocumentaire
Jaar
2018
Regisseur
Teresa Griffiths
Deel-url
gids.tv/22296425

In de BBC-documentaire 'Sylvia Plath - Onder De Glazen Stolp' wordt het semi-autobiografische verhaal achter het boek 'The Bell Jar' ontrafeld.

The Bell Jar, Plath's enige roman, is een pijnlijk verslag van een ambitieuze jonge vrouw in 1953 die niet serieus wordt genomen door de maatschappij. Het leidt tot een depressie, waarna opname in een psychiatrische kliniek de enige uitweg lijkt. Plath trekt de lezer meesterlijk mee in de waanzin van de hoofdpersoon.

Plaths dochter Frieda Hughes praat voor het eerst uitgebreid voor de camera over haar moeder. Actrice Maggie Gyllenhaal leest passages voor uit 'The Bell Jar', maar er is ook aandacht voor ongepubliceerde brieven, foto's en archiefmateriaal. Met bijdragen van mensen die Plath persoonlijk hebben gekend.

Sylvia Plath - Onder de glazen stolp op tv

Foto's vrouw kliniek documentaire camera pijnlijk actrice roman brieven 1953 dochter depressie waanzin hughes sylvia frieda boek moeder opname maatschappij.