Bekijk de uitzending van Sunny side of sex terug

Do 12 september 2013 | 21:35 Sunny side of sex

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Sunny side of sex gemist? Bekijk hier naar Sunny side of sex gemist.

Sunny side of sex

Datum
Do 12 september 2013
Tijd
21:35 tot 22:30
Zender
NPO 3
Genre
Documentaireserie
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/9771032

Sunny Bergman reist over de wereld langs de grenzen van ons denken over seksualiteit, de liefde, vrouwelijkheid en het lichaam. Vanuit een persoonlijk betrokken perspectief gaat Sunny in Oeganda, China, Cuba en India op zoek naar verrassende denkbeelden, die aan onze eigen (westerse) ideeën wrikken over wat normaal is, of hoort te zijn.

We zien dat in het liberale Nederland, dat seksueel bevrijd lijkt te zijn, toch dogma’s en vastgeroeste conventies bestaan. Seks is veel complexer en boeiender dan wat we dagelijks voorgeschoteld krijgen.

Met een open en vragende houding en door ook haar eigen verhaal te delen, komt Sunny Bergman dichtbij de belevenis van zeer verschillende vrouwen die haar uiteenlopende (zonnige en minder zonnige) kanten van seksualiteit en relaties laten zien. Ontmoetingen die vraagtekens zetten bij de ideeën die wij hebben over ons lichaam en seksualiteit.

Waarom willen we designer vagina’s als lange schaamlippen lekkerder zijn? Hoe komt het dat er zoveel nadruk ligt op jong zijn, als je op hoge leeftijd juist meer schijnt te genieten?

Waarom genoegen nemen met uitsluitend fysiek genot, terwijl seks een goddelijke ervaring kan zijn? En waarom laten we ons liefdesleven verstikken door de huur en de afwas?

Elke plek biedt een nieuw en heel eigen perspectief op seksualiteit.

Sunny side of sex op tv

.