Bekijk de uitzending van Strijd om Istanbul terug

Do 10 oktober 2019 | 21:20 Strijd om Istanbul

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Strijd om Istanbul gemist? Bekijk hier naar Strijd om Istanbul gemist.

Strijd om Istanbul

Datum
Do 10 oktober 2019
Tijd
21:20 tot 22:20
Zender
Canvas
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
Fidan Ekiz
Deel-url
gids.tv/23035916

Journalist Fidan Ekiz maakt gedurende één jaar maar liefst drie verkiezingen mee in Istanbul. Terwijl een economische crisis woedt, neemt de populariteit van de conservatieve partij van president Erdogan steeds verder af.

Canvas
De documentaire Strijd om Istanbul was vorige maand te zien op de Nederlandse tv en wordt vanavond uitgezonden op de Vlaamse tv-zender Canvas. Bekijk op welk kanaal Canvas bij jouw tv-aanbieder te zien is op gids.tv/5314/kanaal-canvas.

Spanningen
De spanningen tussen moderne seculiere bewoners en conservatieven nemen daardoor toe, want iedereen beseft dat hun leefwijze op het spel staat.

Gewone inwoners
In de documentaire Strijd om Istanbul volgt Fidan een jaar lang een aantal gewone inwoners van de traditionele wijk Uskudar en de moderne wijk Kadikoy en ziet ze hoe hun levens veranderen als gevolg van de steeds grimmiger wordende strijd.

Strijd om Istanbul op tv

President economische crisis crisis verkiezingen politiek documentaire bewoners erdogan istanbul spanningen tv-zender journalist conservatieven populariteit inwoners president erdogan conservatieve partij turkse fidan ekiz wijk kanaal straat canvas stad lang.