Bekijk de uitzending van Sterren op het doek terug

Do 28 april 2011 | 20:50 Sterren op het doek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Sterren op het doek gemist? Bekijk hier naar Sterren op het doek gemist.

Sterren op het doek

Datum
Do 28 april 2011
Tijd
20:50 tot 21:25
Zender
NPO 2
Genre
Serie reportages
Presentatie
Hanneke Groenteman
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Sterren op het doek gemist
Deel-url
gids.tv/4560293

Praten over politiek is voor Hans Wiegel geen probleem, maar lukt het Hanneke Groenteman om meer over zijn privéleven te weten te komen?

In deze aflevering wordt Hans Wiegel, in de stad waar hij een groot gedeelte van zijn carrière heeft doorgebracht, geportretteerd in de Pulchri Studio. Praten over politiek is voor Hans Wiegel geen probleem, maar om bij het privé leven te komen moet Hanneke meer uit de kast halen. Voor een man die altijd zijn woordje klaar heeft, vallen er deze aflevering verwonderingwaardig een aantal stiltes. Maar als het dan over zijn eerste kleinkind gaat is hij niet meer te stuiten. Als een echte grootvader krult zijn neus om van trots.

Terwijl kunstenares Anne Julia langzaam en voorzichtig begint te schetsen, schildert Justus Donker zonder twijfel zijn doek eerst knalrood. Gerard Hemmes zet al snel met olieverf een heel portret neer.

Algemeen:
Hanneke Groenteman zal zes bekende Nederlanders interviewen, terwijl deze worden geportretteerd door telkens drie verschillende kunstenaars. Na iedere aflevering zullen de kunstwerken weer worden geveild voor het goede doel.

Sterren op het doek op tv

.