Onderwerpen in Stad van Twee Lentes

Bekijk de uitzending van Stad van Twee Lentes terug

Ma 22 april 2019 | 20:55 Stad van Twee Lentes

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Stad van Twee Lentes gemist? Bekijk hier naar Stad van Twee Lentes gemist.

Stad van Twee Lentes

Datum
Ma 22 april 2019
Tijd
20:55 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Deel-url
gids.tv/22128815

Als de oorlog tegen IS in Irak bijna voorbij is, willen veel gevluchte families terugkeren naar Mosul, dat lange tijd hoofdstad was van het gevreesde kalifaat. Door de ogen van de elfjarige Ala' en haar familie zien we hoe zij samen een leven proberen op te bouwen. Maar hoe begin je daaraan, als alles om je heen verwoest is?

Parallel aan de terugkeer van Ala' en haar familie werken Lise Grande, Hoofd Humanitaire Missies van de Verenigde Naties, en de Nederlandse ambassadeur Jan Waltmans dag en nacht om mensen te helpen veilig terug te keren naar Mosul. Ze bevinden zich in hetzelfde land als Ala', maar hun leefwerelden liggen eindeloos ver uit elkaar.

Beide verhaallijnen bieden een uniek inkijkje in het werk van de internationale gemeenschap in oorlogsgebied en een indringend, intiem portret van de impact van oorlog en menselijke veerkracht.

Stad van Twee Lentes op tv

Verenigde naties oorlog irak portret documentaire internationale gemeenschap ambassadeur naties terugkeer mosul kalifaat missies humanitaire samson verwoest hoofd werken impact familie stad hoofdstad nacht internationale tijd veilig terug.