Bekijk de uitzending van Stacey Dooley Meets the IS Brides terug

Vr 20 september 2019 | 20:25 Stacey Dooley Meets the IS Brides

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Stacey Dooley Meets the IS Brides gemist? Bekijk hier naar Stacey Dooley Meets the IS Brides gemist.

Stacey Dooley Meets the IS Brides

Datum
Vr 20 september 2019
Tijd
20:25 tot 21:15
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
Almudena Garcia-Parrado
Deel-url
gids.tv/22969078

In Noord-Syrië ontmoet Stacey Dooley westerse vrouwen, die zich hebben aangesloten bij de Islamitische Staat en na de Koerdische overwinning op IS met hun kinderen vastzitten in kampen.

Duizenden vrouwen
In Noord-Syrië hebben Koerden de Islamitische Staat verslagen en de gevangenissen en kampen zitten vol radicale IS-aanhangers. Onder hen zijn duizenden vrouwen, die ooit hun geboorteland ontvluchtten om IS-bruiden te worden, en ongeveer 8000 kinderen. De omstandigheden in de kampen zijn slecht en de sfeer is gespannen.

IS-aanhangers
Stacey Dooley is in Noord-Syrië geweest om een aantal van deze vrouwen te bezoeken. Sommigen van hen zijn nog steeds fervente IS-aanhangers, terwijl anderen zeggen dat ze gewoon naar huis willen. Stacey vindt in de kampen ook veel Europese kinderen.

Verantwoordelijkheid
De Koerdische autoriteiten willen niet de verantwoordelijkheid voor deze kampen op zich blijven nemen en zij willen van de westerse regeringen steun bij het oplossen van het probleem van de buitenlandse soldaten van de Islamitische Staat, hun vrouwen en hun kinderen.

Stacey Dooley Meets the IS Brides op tv

Vrouwen gevangenissen koerden documentaire overwinning kampen verantwoordelijkheid islamitische staat soldaten gespannen radicale oplossen islamitische kinderen opvangkampen steun bezoeken regeringen probleem stacey dooley verslagen buitenlandse deze sfeer.