Bekijk de uitzending van St. Maarten na de orkaan terug

Vr 15 september 2017 | 22:45 St. Maarten na de orkaan

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van St. Maarten na de orkaan gemist? Bekijk hier naar St. Maarten na de orkaan gemist.

St. Maarten na de orkaan

Datum
Vr 15 september 2017
Tijd
22:45 tot 23:20
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Presentatie
Ewout Genemans
Deel-url
gids.tv/18696180

Documentairemaker Ewout Genemans was op het eiland Sint Maarten om voor WNL verslag te doen van de nasleep van de orkaan Irma. Vanavond is de documentaire die hij daar maakte te zien op NPO 3.

“Alles op Sint Maarten ligt in puin”, aldus Genemans, die voor zijn documentaire met inwoners sprak maar ook met het militairen mee op patrouille ging. “Sommige mensen zijn hun hele huis kwijt. Dan bedoel ik niet dat er een berg puin ligt, maar dat het hele huis is weggewaaid.”

Mediadeskundige Mark Koster sprak in het programma Goedemorgen Nederland de hoop uit dat een waarheidsgetrouw verslag van de crisis op het eiland mensen in Nederland ertoe zou bewegen het eiland financieel bij te staan. Volgens Koster is er “veel cynisme vaak” over nationale hulpacties zoals die die vandaag voor Sint Maarten gehouden wordt. Gewoon laten zien wat er gebeurt zou volgens Koster meer effect hebben. “Ik denk dat dit meer invloed heeft dan dat je voor je scherm gaat staan van: ‘geef, geef, geef.'”

St. Maarten na de orkaan op tv

.