Bekijk de uitzending van Spuiten en slikken op reis terug

Zo 8 juli 2012 | 22:30 Spuiten en slikken op reis

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Spuiten en slikken op reis gemist? Bekijk hier naar Spuiten en slikken op reis gemist.

Spuiten en slikken op reis

Datum
Zo 8 juli 2012
Tijd
22:30 tot 23:20
Zender
NPO 3
Presentatie
Manuel Broekman, Nicolette Kluijver, Geraldine Kemper, Filemon Wesselink
Twitter hashtag
#spuitenenslikken
Officiële Twitter
@spuitenenslikken
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Spuiten en slikken op reis gemist
Deel-url
gids.tv/7782782

Waar ter wereld is het normaal om seks te hebben met ezels? Nergens zou je denken! Maar in de eerste aflevering van een nieuw seizoen 'Spuiten en Slikken op Reis' gaat Filemon Wesselink naar Colombia waar dit toch echt gebeurt. In deze Zuid-Amerikaanse republiek is het normaal dat jongens en mannen zo nu en dan seks hebben met een ezel. Filemon zoekt uit hoe dit fenomeen is ingeburgerd in de Colombiaanse cultuur.

Naast Filemon gaan ook Nicolette Kluijver, Manuel Broekman en Geraldine Kemper de grens over, op zoek naar opmerkelijke verhalen over seks en drugs. De vier BNN-presentatoren reizen van Noorwegen tot Japan en van Amerika tot de Filipijnen om confronterende en openhartige reportages te maken. Hoe gaat men in andere culturen om met seks en drugs en wat zegt dat over een land?

Iedere aflevering komen twee landen aan bod. Het seizoen start met de bijzondere reportage van Filemon in Colombia. Filemon: 'Dit item bewijst maar weer waarom 'Spuiten en Slikken op Reis' zo'n interessant programma is. Opvattingen over seks en drugs kunnen in andere landen en culturen echt totaal anders zijn dan hier, zo ook de ezel-seks in Colombia.'

In diezelfde uitzending duikt nieuwkomer Geraldine in de party scene van Budapest waar massaal designer drugs worden gebruikt. Deze drugs worden gezien als goedkope chemische alternatieven voor illegale drugs en zijn hierdoor, vooral in Budapest, erg populair. Omdat deze drugs vaak wisselen van samenstelling loopt de overheid achter de feiten aan en lukt het ze niet deze drugs te verbieden.

In de tweede aflevering is Nicolette in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Hier wordt het megasterke drankje Chang'aa verkocht. Het kost slechts 15 cent, maar is megasterk en zeer gevaarlijk. Het drinken ervan kan leiden tot blindheid en uiteindelijk zelfs de dood. Nicolette maakt de gevaren van dichtbij mee wanneer een man naast haar knock-out gaat. Manuel, het andere nieuwe gezicht van 'Spuiten en Slikken op Reis', bezoekt in aflevering drie het Russefest in Noorwegen. Een jaarlijks festival waarbij alle eindexamenkandidaten drie weken lang, net voor hun examen, met busjes door het land crossen. Russefest staat vooral in het teken van feesten, drank en heel veel seks.

Check spuitenenslikken.bnn.nl voor het laatste seks-en drugsnieuws. Op de Spuiten en Slikken Facebook is nietsverhullend backstage materiaal van alle reizen te vinden plus achtergrondinformatie over de verschillende onderwerpen.

Spuiten en slikken op reis op tv

.