Bekijk de uitzending van Spuiten en slikken op reis terug

Zo 12 februari 2012 | 22:30 Spuiten en slikken op reis

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Spuiten en slikken op reis gemist? Bekijk hier naar Spuiten en slikken op reis gemist.

Spuiten en slikken op reis

Datum
Zo 12 februari 2012
Tijd
22:30 tot 23:15
Zender
NPO 3
Presentatie
Filemon Wesselink, Nicolette Kluijver, Zarayda Groenhart, Sophie Hilbrand
Twitter hashtag
#spuitenenslikken
Officiële Twitter
@spuitenenslikken
Kijkwijzer
Uitzending gemist
Spuiten en slikken op reis gemist
Deel-url
gids.tv/7163137

-Sophie over het schoonheidsideaal in Libanon. Libanon is een vreemde eend in de bijt in het overwegend conservatieve Midden-Oosten.

Waar in de meeste landen vrouwen geheel gesluierd over straat lopen, is uiterlijk vertoon in Libanon juist erg belangrijk. Sophie gaat langs bij een ziekenhuis waar honderden vrouwen dagelijks de plastisch chirurg bezoeken en ze ziet hoe meisjes van nog geen vijf jaar oud zich laten verwennen bij een schoonheidssalon.

Maar dat ook Libanon een conservatieve kant kent ontdekt Sophie tijdens haar bezoek aan Hezbollah.

- Zarayda over homoseksualiteit in Uganda. Homoseksualiteit wordt in steeds meer landen geaccepteerd of in ieder geval getolereerd.

Maar in Uganda lijkt men juist een stap terug in de tijd te willen doen. Daar diende een parlementslid een wetsvoorstel in om de doodstraf in te voeren op homoseksualiteit.

Zarayda ervaart een enorme cultuurshock in het homofobe Uganda waar homo's massaal worden onderdrukt en niet openlijk kunnen uitkomen voor hun geaardheid. Zarayda ziet vol bewondering hoe deze jonge mensen vechten om zichzelf te mogen zijn.

Grote veroorzaker van deze hetze tegen homoseksuelen is de kerk. Zarayda brengt een bezoek aan een kerkdienst en ziet hoe de pastoor de kerkgangers indoctrineert met zijn opvattingen.

Ze praat met homo's die ernstig bedreigd worden en daarom gevlucht zijn, maar ook met iemand die een dubbelleven leidt en er zowel een vriendin als een vriend op nahoudt, om verdachtmakingen te voorkomen.

Spuiten en slikken op reis op tv

.
Vanavond in Spuiten en slikken op reis