Bekijk de uitzending van Spuiten en slikken op reis terug

Ma 30 mei 2016 | 20:30 Spuiten en slikken op reis

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Spuiten en slikken op reis gemist? Bekijk hier naar Spuiten en slikken op reis gemist.

Spuiten en slikken op reis

Datum
Ma 30 mei 2016
Tijd
20:30 tot 21:25
Zender
NPO 3
Genre
Show
Jaar
2016
Twitter hashtag
#spuitenenslikken
Officiële Twitter
@spuitenenslikken
Uitzending gemist
Spuiten en slikken op reis gemist
Deel-url
gids.tv/15670923

BNN’er Tim Hofman maakt voor de laatste uitzending van Spuiten en Slikken op Reis van dit seizoen een reis naar India. Hij ziet daar hoe op grote schaal minderjarige meisjes onder gruwelijke omstandigheden worden gedwongen zich te prostitueren. Geschat wordt dat het gaat om 1,2 miljoen kinderen die worden uitgebuit in de seksindustrie, waaronder in de stad Mumbai. Omdat de Indiase regering niet wil dat journalisten deze seksindustrie filmen, gaat Tim undercover het land in en ziet hoe deze jonge meisjes het slachtoffer worden van brute mensenhandelaren.

De Nederlandse noodhulporganisatie ‘Free a Girl’ ondersteunt lokale organisaties die acties uitvoeren om minderjarige meisjes uit de prostitutie te bevrijden. Tim is er bij als een Indiase pooier op heterdaad wordt betrapt en hij ziet hoe een minderjarig meisje wordt bevrijd uit haar gevangenschap.

Tim: ‘Waar ik me enorm over verbaasde is dat in een land als India, waar zoveel aardige en dienstbare mensen wonen, massaal wordt weggekeken voor iets lelijks en groots als kinderprostitutie. Het is goed dat wij dit met S&S op Reis laten zien. Het feit dat we daar niet mochten filmen zegt al genoeg: het zit in een doofpot en alles in me schreeuwt dat dit uit de doofpot moet. Kinderen die twaalf mannen per dag af moeten werken stop je niet weg.’

De reis van Tim begint op de grens van Nepal en India. Vele meisjes worden onder valse voorwendselen geronseld in het door armoede geteisterde Nepal. Vanaf daar worden ze met de bus over de grens gesmokkeld. Tim ziet hoe voormalige slachtoffers van gedwongen prostitutie bussen doorzoeken, om mensenhandelaren te onderscheppen en meisjes te behoeden voor een leven in de bordelen van Mumbai.

Daarna reist Tim af naar West Bengal (Oost India), één van de regio’s met het hoogst aantal vermiste kinderen. Hij bezoekt daar een door Free a Girl gesteund opvanghuis, waar 160 meisjes, die het geluk hadden bevrijd te worden, hulp krijgen om hun trauma’s te verwerken en een nieuw leven op te bouwen. In Mumbai gaat Tim undercover en bezoekt bordelen waar jong volwassenen en minderjarige meisjes onder de meest erbarmelijke toestanden worden gedwongen seks te hebben.

Spuiten en slikken op reis op tv

.