Bekijk de uitzending van Spuiten en slikken op reis terug

Zo 25 juli 2010 | 22:25 Spuiten en slikken op reis

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Spuiten en slikken op reis gemist? Bekijk hier naar Spuiten en slikken op reis gemist.

Spuiten en slikken op reis

Datum
Zo 25 juli 2010
Tijd
22:25 tot 23:10
Zender
NPO 3
Presentatie
Filemon Wesselink, Nicolette Kluijver, Zarayda Groenhart, Sophie Hilbrand
Uitzending gemist
Spuiten en slikken op reis gemist
Deel-url
gids.tv/1220716

In iedere aflevering komen twee landen aan bod.

-Filemon over de extreem verslavende drugs Paco in Argentinië. Het restafval van cocaïne, ook wel Paco genoemd, is in Argentinië een veelgebruikte drug.

In een paar jaar tijd is het gebruik van Paco zelfs uitgegroeid tot een enorm probleem in de sloppenwijken Buenos Aires. De drug is extreem verslavend en Filemon ziet met eigen ogen hoe jongeren er keihard aan onderdoor gaan.

Maar hij ontmoet ook moeders die zich georganiseerd hebben als Mothers against Paco en er alles aan doen om hun kinderen van de drug af te houden.

-Nicolette over de Muxes (travestieten) in Mexico. Mexico is een macholand waar mannen over het algemeen de broek aan hebben.

Maar in Juichitan, een plaatsje in het zuiden van Mexico, is dat heel anders. Daar wonen de Muxes.

Dat zijn mannen die als vrouw door het leven gaan. Dit doen zij omdat Juchitan een matriarchaat is, waar vrouwen de economie draaiende houden en leidinggevende rollen bekleden in de politiek.

Nicolette bezoekt met hen een speciaal muxesfeest waar ze massaal samenkomen. Ze gaat ook langs bij een jongen die ervoor gekozen heeft om voortaan als vrouw door het leven te gaan en ze ziet de keerzijde van het muxe-bestaan, want een deel van hen verdient hun geld in de prostitutie.

Spuiten en slikken op reis op tv

.