Bekijk de uitzending van Sprekend Nederland terug

Ma 11 februari 2019 | 20:30 Sprekend Nederland IMDb: 7.0

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Sprekend Nederland gemist? Bekijk hier naar Sprekend Nederland gemist.

Sprekend Nederland

Sprekend Nederland
Datum
Ma 11 februari 2019
Tijd
20:30 tot 22:00
Zender
NPO 2
IMDb
7.0
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Regisseur
John Appel
Twitter hashtag
#sprekendnederland
Deel-url
gids.tv/21765634

Sprekend Nederland is een documentaire uit het jaar 2018. Deze productie is geregisseerd door John Appel. Deze regisseur maakte veelbekroonde documentaires zoals Wrong Time Wrong Place, The Player, The Last Victory en de documentaire van André Hazes - Zij gelooft in mij. Deze docu was de best bezochte documentaire in de Nederlandse bioscopen van de afgelopen zestig jaar.

Sprekend Nederland is een portret van Nederland waarin aan de hand van toespraken op bruiloften en partijen, maar ook bij protestmarsen en allerlei openbare manifestaties de huidige tijdgeest van nu wordt gevangen. De film laat een multicultureel land zien dat nog steeds lijkt te moeten wennen aan het feit dat het multicultureel ís. Waarin men zich bedreigd voelt door de komst van nieuwkomers. De vraag is: waar zijn we eigenlijk bang voor? Is het niet vooral de angst om ons geluk kwijt te raken, de angst voor het onbekende?

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/sprekend-nederland

Sprekend Nederland op tv

Trouw nederland scholieren portret documentaire paleis grondwet productie film regisseur wetenschap diploma-uitreiking paspoort haarlem spelletjes toespraken show andré hazes kijker appel accent streamen nicolette van dam teken john appel bruiloften partijen gevangen geluk the player angst vooroordelen stad wennen hazes kwijt bedreigd veilig deze.
Sprekend Nederland - Trailer