Bekijk de uitzending van Sporza: UEFA Europa League terug

Wo 27 mei 2015 | 20:30 Sporza: UEFA Europa League

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Sporza: UEFA Europa League gemist? Bekijk hier naar Sporza: UEFA Europa League gemist.

Sporza: UEFA Europa League

Datum
Wo 27 mei 2015
Tijd
20:30 tot 22:55
Zender
Canvas
Genre
Voetbal
Jaar
2015
Twitter hashtag
#sporza
Deel-url
gids.tv/13379905

Met voor- en nabeschouwing gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke. Verlengingen en strafschoppen zijn mogelijk.

Sevilla en Dnjepr Dnjepropetrovsk hebben zich weten te plaatsen voor de finale van de Europa League. De Spanjaarden waren over twee wedstrijden te sterk voor het Italiaanse Fiorentina, het Oekraïense Dnjepr troefde Napoli af. De eindstrijd tussen Sevilla en Dnjepr is in Warschau.

Voor Sevilla is het de vierde keer dat de club de finale van de Europa League bereikt. Sevilla won de beker vorig jaar. In 2006 en 2007 won de ploeg de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League.

Na de 3-0 thuiszege tegen Fiorentina in de heenwedstrijd maakten de Spanjaarden in Florence aan het laatste beetje spanning snel een einde. Binnen een half uur bepaalde de nummer vijf uit de Spaanse competitie de eindstand op 2-0. Voor de Spaanse titelverdediger scoorden Carlos Bacca en Daniel Carriço. Josip Ilicic miste voor de Italianen een penalty. Hij schoot vanaf elf meter ver over.

Voor Dnjepr is het voor het eerst in de geschiedenis dat de club zich plaatst voor de finale van de Europa League. De Oekraïeners waren in Kiev met 1-0 te sterk voor Napoli. Na het gelijkspel van een week eerder in Napels (1-1) was dat genoeg om de eindstrijd te bereiken. Jonathan de Guzman ontbrak bij Napoli door een spierblessure.

Dnjepr, in de achtste finales verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax, dankte de overwinning aan een doelpunt van Jevhen Selezniov. De spits kopte na een uur spelen raak uit een voorzet van Jevgen Konopljanka. Hij zorgde in Napels vanuit buitenspelpositie ook al voor de veelbesproken gelijkmaker.

Sporza: UEFA Europa League op tv

Voetbal ajax uefa europa league finale napels overwinning beker europa league geschiedenis kiev spits carlos florence jonathan de guzman warschau karl vannieuwkerke competitie napoli uefa doelpunt uefa cup spanning sevilla achtste finales gelijkspel penalty dnjepropetrovsk fiorentina italianen 2007 europa jevgen konopljanka uitschakeling.