Bekijk de uitzending van Sporza: Dwars door Vlaanderen terug

Wo 21 maart 2012 | 14:20 Sporza: Dwars door Vlaanderen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Sporza: Dwars door Vlaanderen gemist? Bekijk hier naar Sporza: Dwars door Vlaanderen gemist.

Sporza: Dwars door Vlaanderen

Datum
Wo 21 maart 2012
Tijd
14:20 tot 16:47
Zender
Eén
Genre
Wielrennen op de weg
Twitter hashtag
#DDV
Deel-url
gids.tv/7346159

Rechtstreeks verslag van deze wielerwedstrijd. Interviews: Chris Picavet.

Een voorbeschouwing van www.dekoers.be:

Na de Omloop Het Nieuwsblad is Dwars door Vlaanderen het volgende luik in de Flanders Classics verzameling. Het is tevens de eerste koers van de Vlaamse wielerweek die morgen start en zijn apotheose kent in de Ronde van Vlaanderen.

Zoals bij veel van de Vlaamse wedstrijden rijden de renners niet over onbekend parcours. Verschillende hellingen komen ook voor in andere wedstrijden, maar dat maakt ze daarom niet minder lastig.

Dwars door Vlaanderen telt 199,5 kilometer.

De opeenvolgende hellingen:

-Nieuwe Kwaremont (86 km)
-Kattenberg (106 km)
-Leberg (114 km)
-Berendries (120 km)
-Valkenberg (125 km)
-Eikenberg (138 km)
-Steenbeekdries (142 km)
-Knokteberg (156 km)
-Oude Kwaremont (163 km)
-Paterberg (167 km)
-Vossenhol (178 km)
-Holstraat (182 km)
-Nokereberg (191 km)

De start wordt gegeven om 11.41 uur in Roeselare om ongeveer 5 uur later aan te komen in Waregem. De wedstrijd kan zich verheugen op 13 World Tour ploegen. Boonen, Cancellara en Gilbert passen voor deze wedstrijd ( die zien we allicht vrijdag terug in de E3-prijs Harelbeke en zondag in Gent-Wevelgem). Wel aan de start staan Flecha en Cavendish. (update: Flecha rijdt niets in Vlaanderen behalve deze DDV. Zijn volgende doel is Parijs-Roubaix na herstel van handbreuk)
Hoewel Dwars door Vlaanderen minder kilometers telt en een minder nerveuse wedstrijd is dan pakweg de Ronde, staat er toch wel wat explosief klimwerk om het menu. Benieuwd hoe Cavendish zijn offday van zaterdag heeft verteerd.

Het is een ideale voorbereiding voor het grote werk volgende week en op de erelijst staan vaak mannen die in de grote wedstrijden ook uitblinken. Zo ook vorig jaar, waar Nuyens als eerste over de streep bolde in een sprint met Geraint Thomas. Nuyens won een week later ook de Ronde.

Het is ook de wedstrijd voor Nico -Rambo- Eeckhout. De laatste 10 jaar stond hij 4 keer op het podium waarvan 2 keer op de eerste plaats (2001/2005) Hij bewees al in goede doen te zijn, dus het is zeker iemand om rekening mee te houden.

Ook goed in vorm is Kris Boeckmans: zaterdag mee in de finale van MSR, maar ten val gekomen (hij ‘ging op zijne zak' volgens T. Boonen) op de Poggio. Hij eindigde al 2e in Nokere Koerse.

Voor Omega Pharma – Quickstep rekenen ze op Chavanel en Terpstra. Garmin-Barracude rekent in de sprint op Farrar, vorig jaar 3e uit een peloton dat er net niet in slaagde de 2 vluchters te pakken. Voorts in goede doen uit hetzelfde team Sep Van Marcke. Deze wedstrijd zou wel weer eens net op zijn maat gemaakt kunnen zijn. Garmin heeft hiermee een mooie uitgangspositie.

Sporza: Dwars door Vlaanderen op tv

.
Dwars door Vlaanderen 2011: laatste kilometers