Bekijk de uitzending van Spider-Man terug

Za 29 juni 2019 | 21:20 Spider-Man IMDb: 7.3

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Spider-Man gemist? Bekijk hier naar Spider-Man gemist.

Spider-Man

Spider-Man
Datum
Za 29 juni 2019
Tijd
21:20 tot 23:15
Zender
Eén
IMDb
7.3
Genre
Actiefilm
Jaar
2002
Regisseur
Sam Raimi
Acteurs
Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Cliff Robertson, Willem Dafoe, James Franco
Twitter hashtag
#spiderman
Deel-url
gids.tv/22553279

Spider-Man is een Amerikaanse actie- en superheldenfilm uit 2002 onder regie van Sam Raimi. De film is gebaseerd op de Marvel Comics-strips over de superheld Spider-Man. Deze film vertelt Spider-Man's oorsprong en zijn eerste grote gevecht met een superschurk (Green Goblin). De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Tobey Maguire, James Franco, Willem Dafoe en Kirsten Dunst.

Op een schoolreisje wordt Peter Parker gebeten door een genetisch gemanipuleerde spin. De volgende dag ontdekt hij dat hij over bijzondere krachten beschikt. Hij kan tegen muren opklimmen en ontwikkelt een speciaal 'spinnenzintuig', waarmee hij gevaar kan voelen aankomen. Uit zijn polsen kan hij een web laten schieten. Aanvankelijk gebruikt hij zijn krachten om geld te verdienen, maar als zijn oom wordt vermoord, besluit hij wraak te nemen als 'Spider-Man'.

'Spider-Man' is gebaseerd op het Marvel-stripboek van de gelijknamige stripheld gemaakt door Stan Lee en Steve Ditko in de jaren 60. Spider-Man was onmisbaar in de evolutie van de Marvelstrip, omdat Peter niet perfect was en heel menselijk overkwam en daardoor heel herkenbaar was. Na het grote succes van het stripverhaal, is er dan nu eindelijk de film geregisseerd door Sam Raimi (de 'Evil Dead'-trilogie, 'A Simple Plan'), een grote fan van Spider-Man. Met een verrassende hoofdrol van Tobey Maguire.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/spider-man

Spider-Man op tv

.
Spider-Man - Trailer