Spider-Man

Meest recente uitzending
Spider-Man
Datum
Vr 14 augustus 2020
Tijd
22:28 tot 00:21
IMDb
7.3
Genre
Film
Jaar
2002
Regisseur
Sam Raimi
Acteurs
William Dafoe, Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Cliff Robertson, James Franco
Twitter hashtag
#spiderman
Deel-url
gids.tv/24875466

Spider-Man is een Amerikaanse actie- en superheldenfilm uit 2002 onder regie van Sam Raimi. De film is gebaseerd op de Marvel Comics-strips over de superheld Spider-Man. Deze film vertelt Spider-Man's oorsprong en zijn eerste grote gevecht met een superschurk (Green Goblin). De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Tobey Maguire, James Franco, Willem Dafoe en Kirsten Dunst.

Op een schoolreisje wordt Peter Parker gebeten door een genetisch gemanipuleerde spin. De volgende dag ontdekt hij dat hij over bijzondere krachten beschikt. Hij kan tegen muren opklimmen en ontwikkelt een speciaal 'spinnenzintuig', waarmee hij gevaar kan voelen aankomen. Uit zijn polsen kan hij een web laten schieten. Aanvankelijk gebruikt hij zijn krachten om geld te verdienen, maar als zijn oom wordt vermoord, besluit hij wraak te nemen als 'Spider-Man'.

'Spider-Man' is gebaseerd op het Marvel-stripboek van de gelijknamige stripheld gemaakt door Stan Lee en Steve Ditko in de jaren 60. Spider-Man was onmisbaar in de evolutie van de Marvelstrip, omdat Peter niet perfect was en heel menselijk overkwam en daardoor heel herkenbaar was. Na het grote succes van het stripverhaal, is er dan nu eindelijk de film geregisseerd door Sam Raimi (de 'Evil Dead'-trilogie, 'A Simple Plan'), een grote fan van Spider-Man. Met een verrassende hoofdrol van Tobey Maguire.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/spider-man

Meer op tv: Formule 1 Uitzendingen op tv , Willem II op tv en ADO Den Haag op tv

Video