Bekijk de uitzending van Special wapenbezit: Drop It terug

Vr 15 oktober 2021 | 20:25 Special wapenbezit: Drop It

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Special wapenbezit: Drop It gemist? Bekijk hier naar Special wapenbezit: Drop It gemist.

Special wapenbezit: Drop It

Datum
Vr 15 oktober 2021
Tijd
20:25 tot 21:15
Zender
NPO 3
Genre
Informatief, Educatief
Presentatie
Rachel Rosier, Dwight van van den Vijver
Deel-url
gids.tv/27125688

Confronterende zoektocht naar wapenbezit en gebruik onder jongeren. Ter voorbereiding op de landelijke inleveractie van de politie zoeken Dwight van van den Vijver en Rachel Rosier antwoorden. Waarom lopen jongeren met wapens? Hoe groot is dit probleem en waar zit de oplossing?

Inzamelactie
Dwight en Rachel spreken met daders, slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers. Deze week was de landelijke wapeninzamelactie waarbij jongeren kunnen anoniem en straffeloos hun steek- en vuurwapens inleveren bij elk politiebureau in Nederland.

Impact
Deze special duikt in de wereld van steekmessen, Glock pistolen en tasers. Rachel heeft confronterende ontmoetingen met jongeren die wapens op zak dragen. Maar ook spreekt ze slachtoffers en nabestaanden die vertellen over de impact van wapenbezit en -gebruik in hun leven. Dwight gaat bij politie Den Haag op zoek naar antwoorden.

(Foto: Nienke van Denderen/EO)

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Special wapenbezit: Drop It op tv

.