Bekijk de uitzending van Some Like It Hot terug

Za 30 mei 2020 | 16:40 Some Like It Hot IMDb: 8.2

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Some Like It Hot gemist? Bekijk hier naar Some Like It Hot gemist.

Some Like It Hot

Some Like It Hot
Datum
Za 30 mei 2020
Tijd
16:40 tot 18:40
Zender
BBC Two
IMDb
8.2
Genre
Comedy
Jaar
1959
Regisseur
Billy Wilder
Acteurs
Mike Mazurki, Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon, George E. Stone
Twitter hashtag
#somelikeithot
Deel-url
gids.tv/24445550

Some Like It Hot is een Amerikaanse komedie uit 1959 onder regie van Billy Wilder met in de hoofdrollen Tony Curtis, Jack Lemmon en Marilyn Monroe.

Muzikanten Joe en Jerry zijn getuige van het St. Valentine's Day Massacre en proberen zo snel mogelijk de stad uit te komen voor zij door de maffia gevonden en vermoord worden. Om te ontsnappen verkleden ze zich als vrouw en reizen ze als lid van een vrouwenband mee naar Florida. Maar daardoor worden de problemen nog groter.

Deze beroemde film was een groot succes in de bioscopen met een omzet van 25 miljoen dollar in de Verenigde Staten alleen al (op een budget van bijna 3 miljoen dollar). Hoewel de film veel nominaties kreeg voor de Oscars werd alleen de Oscar voor Beste kostuums verzilverd. Wel was er een Golden Globe voor Beste film, voor Beste actrice (Marilyn Monroe) en voor Beste acteur (Jack Lemmon). Een zeer bekend citaat uit de film wordt gezegd aan het einde: 'Well, nobody's perfect'. Het had maar even gescheeld of deze zin was nooit in de film gekomen. Het was bedoeld als opvuller totdat de scenaristen een perfecte zin hadden bedacht. Maar Wilder vond het zo leuk dat hij de oorspronkelijke tekst in de film in stand hield.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/some-like-it-hot

Some Like It Hot op tv

.
Some Like It Hot - Trailer