Bekijk de uitzending van So You Think You Can Sing terug

Di 17 april 2018 | 21:30 So You Think You Can Sing

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van So You Think You Can Sing gemist? Bekijk hier naar So You Think You Can Sing gemist.

So You Think You Can Sing

Datum
Di 17 april 2018
Tijd
21:30 tot 22:30
Zender
SBS 6
Genre
Muziekshow
Jaar
2018
Presentatie
André Hazes
Twitter hashtag
#SYTYCS
Deel-url
gids.tv/20034276

In het nieuwe programma So You Think You Can Sing moeten de kandidaten naast zangtalent, vooral beschikken over een grote dosis realiteitszin én een heleboel overtuigingskracht. André Hazes zorgt voor de prestatie. Zangeres Glennis Grace, Veronica-dj Giel Beelen en platenbaas Tony van de Berkt van platenmaatschappij 8ball Music vormen de jury. De afleveringen zijn vanaf vanavond elke dinsdag om 21:30 uur te zien op SBS6.

In elke aflevering treden telkens drie zangtalenten na elkaar op. Na deze optredens worden de zangers zowel door het publiek als door de jury beoordeeld. Deze uitslag blijft nog even geheim totdat de kandidaten, in onderling overleg, ook hebben ingeschat op welke plek ze komen. Dit moeten ze zo snel mogelijk doen, want een grote klok met 10.000 euro op de teller telt in een rap tempo af.

Hoe eerder ze tot een unanieme beslissing komen, hoe hoger het bedrag is dat ze kunnen verdienen. Wie durft toe te geven dat hij minder was dan de rest en zet zichzelf op drie? En wie is er juist van overtuigd dat hij op één moet staan? Pas wanneer de talenten tot een unanieme top 3 zijn gekomen, stopt de klok. Ranken ze zichzelf hetzelfde als de jury en het publiek? Dan wordt het resterende geld verdeeld onder de drie kandidaten. Hebben ze het mis, dan winnen ze niets.

Degene die door het publiek en de jury op nummer één is gezet, gaat door naar de afleveringsfinale. In deze finale nemen de drie battle-winnaars van die aflevering het tegen elkaar op en er staat dit keer 25.000 euro op de klok. Elke aflevering levert dus één winnaar op, die in een superfinale tegen elkaar gaan strijden. De finalisten kunnen maar liefst 100.000 euro winnen en daarmee kan deze spelshow als het best betaalde optreden van Nederland worden gezien - mits de kandidaten het goed spelen.

So You Think You Can Sing op tv

Nederland kandidaten teller finale giel beelen jury geheim uitslag zangeres finalisten winnaar beslissing giel klok beelen spelshow andré hazes dosis bedrag sbs6 geld zangers overleg optreden publiek sing platenbaas glennis grace tony van superfinale plek seizoen aflevering 1 talenten hazes.