Bekijk de uitzending van So You Think You Can Dance - The Next Generation terug

Zo 16 juni 2013 | 20:00 So You Think You Can Dance - The Next Generation

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van So You Think You Can Dance - The Next Generation gemist? Bekijk hier naar So You Think You Can Dance - The Next Generation gemist.

So You Think You Can Dance - The Next Generation

Datum
Zo 16 juni 2013
Tijd
20:00 tot 22:00
Zender
RTL 5
Genre
Dansprogramma
Presentatie
Dennis Weening, Lieke van Lexmond
Twitter hashtag
#SYTYCD
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/9297974

Vanavond is de finale van ‘So You Think You Can Dance: The Next Generation' bij RTL 5. Het moment van de waarheid breekt aan voor finalisten Lowel, Claire, Samuel, Emmie, Lo, Omani en wildcard winnaars Leslie en Romee. Leslie hoorde het geweldige nieuws door een overval van Jan Kooijman in zijn klas. Romee werd compleet verrast door het jurylid tijdens een training bij haar dansopleiding. Na diverse intensieve trainingsuren zijn ze er allemaal klaar voor! De acht jonge supertalenten gooien dan ook alles in de strijd tijdens deze spannende avond. De vierkoppige jury geeft hierbij uiteraard hun commentaar, maar de kijker heeft de allesbeslissende stem. Wie gaat uiteindelijk naar huis als meest talentvolle danser van Nederland en wint het bedrag van 10.000 euro in de vorm van een studiefonds?

De finalestrijd barst meteen los met de duo-performances. Na deze optredens stopt het avontuur al direct voor twee van de finalisten. De zes overgebleven dansers gaan door met een spetterende groepschoreografie, waarna gelijk de volgende twee dansers moeten vertrekken. De overgebleven vier kandidaten maken de avond compleet met verbluffende solo-optredens in de ‘dance for your life'-ronde. Slechts één van hen is voor de kijkers thuis én het studiopubliek de meest talentvolle danser. Ook is tijdens de show de videoclip-première te zien van de top 30-dansers (alle deelnemers uit de halve finale).

Bij de koppeloptredens is de moderne choreografie afkomstig van niemand minder dan Ed Wubbe. De flamboyante Laurent Flament is verantwoordelijk voor de jazz performance. Julie Fryer zorgt voor snel kloppende dansharten door een prachtige tango. Hoofdchoreograaf Roy Julen heeft samen met Remy Vetter, ‘So You Think'-deelnemer in 2012, gezorgd voor een vette hiphop-choreo. Daarnaast is Roy de mastermind achter de groepschoreografie.

So You Think You Can Dance - The Next Generation op tv

Overval nederland training kandidaten tango finale jury finalisten jazz dance klas winnaars show danser avontuur deelnemers bedrag kijker commentaar kooijman vetter dennis weening jan kooijman julie fryer lieke van lexmond dennis gooien.