Snow Dogs

Meest recente uitzending
Snow Dogs
Datum
Zo 13 oktober 2019
Tijd
16:25 tot 18:30
IMDb
5.1
Genre
Snow Dogs
Jaar
2002
Regisseur
Brian Levant
Acteurs
Cuba Jr Gooding, Nichelle Nichols, James Coburn, M. Emmet Walsh, Graham Greene
Twitter hashtag
#snowdogs
Deel-url
gids.tv/23119108

Snow Dogs is een live-action film uit 2002, geregisseerd door Brian Levant. In de Verenigde Staten werd de film uitgebracht op 18 januari 2002 door Walt Disney Pictures.

Wanneer tandarts Ted Brooks (Cuba Gooding Jr.) uit Miami hoort dat zijn biologische moeder is overleden en dat hij vermeld wordt in haar testament, reist hij naar Alaska in de hoop een grote som geld te erven. Daar aangekomen blijkt dat er slechts een team sleehonden aan hem is nagelaten. Hoewel de honden een hekel lijken te hebben aan hun nieuwe baas, besluit Ted ze toch te houden. Het zijn echter niet alleen de honden die het slecht met hem kunnen vinden, ook bergman Thunder Jack (James Coburn) wil hem het liefst zo snel mogelijk weg hebben en de honden overnemen. Hij dringt er bij Ted aan terug te keren naar een warmer klimaat, maar Ted is vastbesloten om te leren racen met de honden.

Regisseur Brian Levant (1952) maakt al jarenlang familiefilms zoals ’Beethoven’ (1992), en ’Jingle All the Way’ (1996). Dit wil echter niet zeggen dat hij ook succesvol is in dit genre. Zo kreeg hij voor ’The Flintstones’ in 1995 een zogenaamde Golden Raspberry Award voor het slechtste scenario van dat jaar. Deze Razzie Awards worden al sinds 1980 uitgereikt aan de personen die het afgelopen filmjaar het slechtste werk hebben geleverd. In 1997 werd Brian Levant nogmaals genomineerd in de categorie Slechtste Regisseur voor ’Jingle All the Way’. ’Snow Dogs’ is hopelijk een uitzondering in deze rij.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/snow-dogs

Meer op tv: Politiek op tv , Basketbal op tv en Dansen op tv

Video