Slumdog Millionaire

Meest recente uitzending
Slumdog Millionaire
Datum
Za 14 november 2020
Tijd
21:27 tot 23:18
IMDb
8.0
Genre
Film
Jaar
2008
Regisseur
Danny Boyle, Loveleen Tandan
Acteurs
Rajendranath Zutshi, Dev Patel, Saurabh Shukla, Freida Pinto, Anil Kapoor
Twitter hashtag
#slumdogmillionaire
Deel-url
gids.tv/25436488

Slumdog Millionaire is een Britse en Indiaanse drama- en misdaadfilm uit het jaar 2008. Deze productie is geregisseerd door Danny Boyle en Loveleen Tandan. Met acteur Dev Patel in de hoofdrol.

Het verhaal gaat over Jamal, een weesjongen uit de sloppen van Mumbai. De jongen besluit mee te doen aan de Hindi versie van het televisieprogramma 'Weekend Miljonairs'. Hij staat op het punt de hoofdprijs van 20 miljoen roepies te winnen met nog één vraag te gaan. Maar voor het zover komt, wordt hij gearresteerd op verdenking van oplichting. De politie kan niet geloven dat een jongen zoals hij dergelijke kennis kan bezitten. Is het A: hij speelde vals, B: hij had geluk, C: hij is een genie of D: het is het lot? Wat volgt is een reis naar het verleden van Jamal en alles wat hij heeft moeten doorstaan om aan de spelshow mee te kunnen doen.

Slumdog Millionaire, een Engelstalige 'Bollywoodfilm' van de Britse regisseur Danny Boyle (Trainspotting, The Beach, 28 Days Later), werd overladen met filmprijzen. De film won niet alleen vier Golden Globes, maar ook acht Oscars waaronder Beste Film, Beste Regie, Beste Scenario en Beste Filmmuziek.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/slumdog-millionaire

Meer op tv: Op Welke Zender Komt MotoGP Op Tv op tv , Tennis op tv en TV-programma's Met Onderwerp "iPhone" op tv

Video