Bekijk de uitzending van Slot: Onze boerderij terug

Zo 18 oktober 2020 | 20:25 Slot: Onze boerderij

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Slot: Onze boerderij gemist? Bekijk hier naar Slot: Onze boerderij gemist.

Slot: Onze boerderij

Datum
Zo 18 oktober 2020
Tijd
20:25 tot 21:20
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Yvon Jaspers
Deel-url
gids.tv/25226929

In de laatste aflevering van Onze boerderij gaat Yvon Jaspers verder met boer Geert uit de vorige aflevering en ontmoet ze fruittelers Izaäk en Jantine uit het vorige seizoen.

Kerstdiner
Boer Geert is parttime varkenshouder én bezig met het neerzetten van een nieuw concept: puur vlees produceren voor het kerstdiner. Hij neemt Yvon mee naar Engeland waar ze zien op welke indrukwekkende manier Paul Kelly het hele proces op zijn kalkoenenboerderij in eigen hand heeft: het grootbrengen, slachten en verkopen van de kalkoenen die speciaal voor het kerstdiner worden geproduceerd.

Chemische bestrijdingsmiddelen
Boer David legt aan Yvon uit dat het niet altijd zo simpel is als het lijkt als mensen zeggen dat we geen chemische bestrijdingsmiddelen meer zouden moeten gebruiken.

Bijen
Vorig jaar ontmoette Yvon fruittelers Izaäk en Jantine. Ze zag hoe het héle gezin de héle nacht in touw was om de appel- en perenbloesem te beschermen tegen de nachtvorst. Ze is terug bij de bevlogen familie, dit keer om te zien hoe belangrijk de bijen zijn voor de bestuiving en het maken van honing én of de oogst van de kersen en aardbeien dit jaar gelukt is.

Je kunt alle afleveringen van Onze boerderij terugkijken via gids.tv/programma/onze-boerderij.

Slot: Onze boerderij op tv

.