Bekijk de uitzending van Slot: Jezus van Nazareth verovert de wereld terug

Di 30 juni 2020 | 20:45 Slot: Jezus van Nazareth verovert de wereld

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Slot: Jezus van Nazareth verovert de wereld gemist? Bekijk hier naar Slot: Jezus van Nazareth verovert de wereld gemist.

Slot: Jezus van Nazareth verovert de wereld

Datum
Di 30 juni 2020
Tijd
20:45 tot 21:30
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Kefah Allush
Deel-url
gids.tv/24620334

In de vierde en laatste aflevering van de reisdocumentaireserie 'Jezus van Nazareth verovert de wereld' reist Kefah Allush naar Armenië, een klein en bergachtig land in de Kaukasus.

Staatsgodsdienst
In 301 na Christus besloot de Armeense koning het christendom als staatsgodsdienst aan te nemen, lang voordat Europese landen dat deden. Daarmee werd Armenië de eerste christelijke natie ter wereld.

Kloosters en grotkerken
Het geloof was daar in de eerste eeuw naartoe gebracht door de apostel Taddeüs. Kefah reist langs afgelegen kloosters en grotkerken, op zoek naar Taddeüs' nalatenschap. Hij verdiept zich in de eeuwenoude cultuur en laat zich overrompelen door liturgisch gezang.

Succesvol
De Armeense identiteit blijkt nog steeds sterk verweven met het christendom. Aan het einde van zijn roadtrip maakt Kefah de balans op: wat maakte het christendom zo succesvol? En doen wij het in het geseculariseerde West-Europa wel voldoende recht?

Bekijk alle afleveringen van 'Jezus van Nazareth verovert de wereld' op gids.tv/programma/jezus-van-nazareth-verovert-de-wereld.

Slot: Jezus van Nazareth verovert de wereld op tv

.