Bekijk de uitzending van Slot: In de voetsporen van de Wederopbouw terug

Za 16 oktober 2021 | 20:30 Slot: In de voetsporen van de Wederopbouw

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Slot: In de voetsporen van de Wederopbouw gemist? Bekijk hier naar Slot: In de voetsporen van de Wederopbouw gemist.

Slot: In de voetsporen van de Wederopbouw

Datum
Za 16 oktober 2021
Tijd
20:30 tot 21:15
Zender
NPO 2
Genre
Informatief, Educatief
Presentatie
Philip Freriks
Deel-url
gids.tv/27127176

De laatste aflevering van het programma In de voetsporen van de Wederopbouw gaat over de herwonnen welvaart in ons land na de Tweede Wereldoorlog.

Propaganda
De Amerikanen willen dat Nederland veel propaganda maakt voor het Marshallplan, zodat ze aan het Amerikaanse Congres en volk kunnen laten zien dat de steun terecht is.

Voorbeeld
De Nederlanders zijn de Amerikanen dankbaar. Amerika is een groot voorbeeld en alles wat uit Amerika komt, vinden we prachtig. Na jaren komt er een kleine loonsverhoging en stijgt de consumptie.

Eigenbelang
Toch ergert de verplichte dankbaarheid ons ook. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat de Amerikaanse hulp voor een groot deel eigenbelang is. In hoeverre was de Marshallhulp ook eigenbelang? En in welke mate heeft de hulp nou echt bijgedragen aan de Nederlandse wederopbouw.

Je kunt alle afleveringen van In de voetsporen van de Wederopbouw terugkijken via gids.tv/programma/in-de-voetsporen-van-de-wederopbouw.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Slot: In de voetsporen van de Wederopbouw op tv

.