Bekijk de uitzending van Slot: Buch in de Bijzondere Bajes terug

Do 6 augustus 2020 | 20:30 Slot: Buch in de Bijzondere Bajes

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Slot: Buch in de Bijzondere Bajes gemist? Bekijk hier naar Slot: Buch in de Bijzondere Bajes gemist.

Slot: Buch in de Bijzondere Bajes

Datum
Do 6 augustus 2020
Tijd
20:30 tot 21:25
Zender
SBS 6
Genre
Documentaire
Deel-url
gids.tv/24829594

In de laatste aflevering van Buch in de Bijzondere Bajes bezoekt Nicole Buch een Georgische gevangenis waar volop ruimte is voor muziek.

Creativiteit
Nog niet zo lang geleden was de reputatie van gevangenissen in Georgië heel slecht; er kwamen zelfs martelingen en verkrachtingen voor. Totdat de overheid ingreep en het roer omgooide: vanaf dat moment zijn creativiteit en muziek tot kernbegrippen gemaakt binnen de bajesen van Georgië. Nicole verblijft in zo'n gevangenis, waar de gedetineerden maar liefst vijf uur per dag muziek mogen maken.

The Voice
Stuk voor stuk grijpen ze muziek aan om iets beters van zichzelf te maken. Maar het meest wonderlijke verhaal is dat van een jonge vrouw die hier vastzat voor een gewapende overval, maar desondanks toestemming kreeg om mee te doen aan The Voice.

Op tv vrijgesproken
Onder zware bewaking werd ze elke week naar de studio gereden om daar te verschijnen op nationale televisie. Haar verhaal werd wereldnieuws toen ze live op tv werd vrijgesproken door de minister van Justitie. Nicole bezoekt haar thuis, waar ze nu in vrijheid woont met haar gezin.

Je kunt alle afleveringen van Buch in de Bijzondere Bajes terugkijken op KIJK.nl via gids.tv/programma/buch-in-de-bijzondere-bajes.

Slot: Buch in de Bijzondere Bajes op tv

.