Bekijk de uitzending van Slot: Afghanistan - The Wounded Land terug

Di 22 september 2020 | 22:40 Slot: Afghanistan - The Wounded Land

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Slot: Afghanistan - The Wounded Land gemist? Bekijk hier naar Slot: Afghanistan - The Wounded Land gemist.

Slot: Afghanistan - The Wounded Land

Datum
Di 22 september 2020
Tijd
22:40 tot 23:40
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire, Geschiedenis
Acteurs
, Marcel Mettelsiefen
Deel-url
gids.tv/25087188Vanavond is de slotaflevering van de vierdelige documentaireserie Afghanistan: The Wounded Land, over de veertig jaar Afghaanse geschiedenis vanuit de perspectieven van mannen en vrouwen die daarin een beslissende rol speelden. Afghanistan veranderde van een paradijs voor hippies op zoek naar schoonheid en goedkope drugs, in een land vernietigd door burgeroorlogen en terrorisme.

De val
Na 9/11 en de omverwerping van de Taliban probeerde een internationale coalitie vrede en democratie in Afghanistan te brengen. Maar de hoop was van korte duur. Voorafgaand aan 9/11 werd in Afghanistan twee dagen eerder commandant Massoud vermoord.

Aanslagen
Dit was de eerste stap van de aanslagen die Al Qaeda in New York en Washington uitvoerde. De Verenigde Staten reageerden op de aanslagen van 9/11 met bombardementen en vielen Afghanistan binnen.

Wederopbouw
Toen de troepen van de militaire coalitie in Afghanistan arriveerden om stabiliteit en wederopbouw te verzekeren, hoopten veel Afghanen op een toekomst van vrede en democratie. Hun verwachtingen zouden spoedig worden losgelaten.

Slot: Afghanistan - The Wounded Land op tv

.