Bekijk de uitzending van Slijk terug

Ma 24 augustus 2015 | 21:15 Slijk

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Slijk gemist? Bekijk hier naar Slijk gemist.

Slijk

Datum
Ma 24 augustus 2015
Tijd
21:15 tot 21:45
Zender
Canvas
Genre
Sportdocumentaire
Twitter hashtag
#slijk
Deel-url
gids.tv/13956219

België is een regenland. Wie hier aan sport doet, weet wat hij kan verwachten. Slijk is een vijfdelige documentaire reeks over sporten die zich vaak afspelen in de modder en mensen die ze beoefenen, van de Japanse veldrijder Yu Takenouchi tot drafrenster Hanna Huygens.

Veldrijden, voetbal, motorcross, veldlopen en paardrijden. Vijf sporten in weer en wind. En dus vaak in de modder. In Slijk maken we kennis met mensen die zich daar niets van aantrekken en er vol voor gaan. Uit passie voor hun sport. De meesten kennen we (nog) niet. Ze staan in de schaduw van grotere talenten of hebben heel wat pech gekend in hun carrière. Ze komen nog maar net kijken of zijn wereldtoppers in een minder bekende sport. Sommigen zijn opgegroeid in de Vlaamse modder, anderen verhuisden naar België om het hier te maken. Wat bezielt hen om door modder en slijk te blijven ploeteren?


Isaac Kimeli is een veelbelovende Belgische veldloper van Keniaanse afkomst, die wordt begeleid door coach Tim Moriau.

Yu Takenouchi, Japans kampioen veldrijden, moet zich hier meten met de (Vlaamse) wereldtop. En dat valt niet altijd mee.

Slijk is ook de vaste biotoop van sidecar-motorcrossers Jan Hendrickx en Elvijs Mucenieks. Een verhaal over twee verschillende karakters met één gemeenschappelijk doel.

Emilio Ferrera weet als onvolprezen voetbaltrainer als geen ander hoe het voelt om slijk of modder naar zijn hoofd te krijgen.

En de 18-jarige Hanna Huygens is een rijzende ster in het drafrennen.

Vijf totaal verschillende verhalen, verbonden door dezelfde droom: kampioen worden. Nooit zonder moeite, soms tegen beter weten in, altijd bewonderenswaardig. Want vooral in Vlaanderen geldt: wie succes wil, moet eerst door het slijk.

Slijk op tv

Voetbal sport belgië wind kampioen sporten documentaire modder wereldtop motorcross veldrijden pech veldlopen vlaanderen coach paardrijden opgegroeid slijk schaduw hoofd japans.
Promo: Slijk