Bekijk de uitzending van Skin terug

Wo 25 mei 2011 | 16:10 Skin IMDb: 6.3

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Skin gemist? Bekijk hier naar Skin gemist.

Skin

Skin
Datum
Wo 25 mei 2011
Tijd
16:10 tot 17:55
Zender
Film1 Sundance channel
IMDb
6.3
Genre
Drama
Jaar
2008
Regisseur
Anthony Fabian
Acteurs
Sam Neill, Sophie Okonedo, Ella Ramangwane, Hannes Brummer, Khalem Willet
Twitter hashtag
#skin
Deel-url
gids.tv/5839510

Skin is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een `zwart` meisje met twee blanke Afrikaanse ouders tijdens de Apartheid in Zuid-Afrika.

Sandra ziet eruit als Afrikaan, maar is door haar liefdevolle familie opgevoed als hun `kleine blanke meisje`. Als ze voor het eerst naar school gaat, beginnen ouders en leraren te klagen waarna Sandra door afgevaardigden van de overheid wordt onderzocht. Ze wordt door hen bestempeld als `gekleurd` en van school afgestuurd.

De hele affaire wordt opgepikt door de media en groeit uit tot een internationaal schandaal. De media leggen druk op de overheid om de Apartheid-wetgeving te wijzigen zodat Sandra officieel weer als `blank` wordt gezien.

Sandra krijgt ruzie met haar vader en rent samen met een zwarte man van huis weg. Jaren later wordt ze herenigd met haar moeder.

Dit drama is gebaseerd op het schrijnende waargebeurde verhaal van Sandra Laing, die ten tijde van de Apartheid in Zuid-Afrika geboren werd en wiens twee broers nog steeds niets met haar te maken willen hebben.

Skin op tv

.
SKIN Trailer