Bekijk de uitzending van Shock doc: Mijn gigantisch misvormde hoofd terug

Di 25 oktober 2011 | 23:30 Shock doc: Mijn gigantisch misvormde hoofd

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Shock doc: Mijn gigantisch misvormde hoofd gemist? Bekijk hier naar Shock doc: Mijn gigantisch misvormde hoofd gemist.

Shock doc: Mijn gigantisch misvormde hoofd

Datum
Di 25 oktober 2011
Tijd
23:30 tot 00:30
Zender
RTL 5
Genre
Documentaire
Twitter hashtag
#ShockDoc
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/6601498

Documentaire over de Pakistaanse Sain Mumtaz. Hij heeft een bijzondere afwijking: zijn hoofd blijft groeien en neemt extreme afmetingen aan. Niemand weet wat daarvan de oorzaak is. Als kind werd hem verteld dat hij lijdt aan het Proteus syndroom, dezelfde ziekte als de originele Elephant Man. Maar de symmetrische misvorming van Mumtaz’s gezicht en schedel suggereren dat het gaat om een andere aandoening.

Mumtaz droomt van een leven waarin hij zijn eigen riksjabedrijfje heeft en getrouwd is, maar door zijn aangeboren afwijking wordt dit erg moeilijk. De Australische geneticus Dr. Edwin Kirk besluit om hem te helpen. Door middel van testen en scans wil hij erachter komen wat voor aandoening Mumtaz precies heeft en hoe erg het is. In overleg met andere experts kijkt hij vervolgens of behandeling mogelijk is. Zal Mumtaz ooit een normaal leven kunnen leiden met een vrouw en een eigen bedrijf?

Shock doc: Mijn gigantisch misvormde hoofd op tv

.
Shock doc: Mijn gigantisch misvormde hoofd