Bekijk de uitzending van Selma terug

Za 16 november 2019 | 23:35 Selma IMDb: 7.5

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Selma gemist? Bekijk hier naar Selma gemist.

Selma

Selma
Datum
Za 16 november 2019
Tijd
23:35 tot 01:30
Zender
NPO 2
IMDb
7.5
Genre
Biografie
Jaar
2014
Regisseur
Ava DuVernay
Acteurs
David Oyelowo, Carmen Ejogo, Oprah Winfrey, Tom Wilkinson, André Holland
Twitter hashtag
#selma
Deel-url
gids.tv/23267691

Selma is een Amerikaans en Britse historische dramafilm uit het jaar 2014. Deze productie is geregisseerd door Ava DuVernay. De hoofdrollen worden vertolkt door David Oyelowo en Tom Wilkinson.

Dit onvergetelijke, waargebeurde verhaal is een kroniek van drie tumultueuze maanden in 1965. Ruim een eeuw na de Amerikaanse Burgeroorlog, barsten in de staat Alabama diverse protesten los. De Afro-Amerikaanse bevolking eist stemrecht voor minderheden in Amerika. De spanningen lopen hoger op na de dood van een jonge Afro-Amerikaan en de arrestatie van de Afro-Amerikaanse Annie Lee Cooper en explodeert wanneer de protestmars van het stadje Selma naar de hoofdstad Montgomery eindigt met bruut geweld en de boeken ingaat als Bloody Sunday. Ze laten het er echter niet bij zitten. Onder leiding van Martin Luther King, Jr. ontstaat één van de grootste protestmarsen ooit.

Een paar maanden later introduceert de president een nieuwe wet, waarin gelijkheid van stemrecht wordt vastgelegd. Selma is een indrukwekkend waargebeurd verhaal over een strijd die leidde tot een van de grootste historische overwinningen in de Amerikaanse geschiedenis. In 2015 was het precies 50 jaar geleden dat de wet werd ingevoerd.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/selma

Selma op tv

President amerika burgeroorlog protesten arrestatie productie film biografie boeken geschiedenis bruut spanningen bevolking alabama oprah oprah winfrey martin luther king holland protestmars minderheden selma eeuw barsten streamen geweld dood afro-amerikaan luther 50 jaar tom wilkinson bloody sunday leiding hoofdstad deze hoger amerikaans gelijkheid king grootste.
Selma - Trailer