Selma

Meest recente uitzending
Selma
Datum
Za 4 juli 2020
Tijd
23:00 tot 00:55
IMDb
7.5
Genre
Film
Jaar
2014
Regisseur
Ava DuVernay
Acteurs
Tom Wilkinson, David Oyelowo, André Holland, Carmen Ejogo, Oprah Winfrey
Twitter hashtag
#selma
Deel-url
gids.tv/24643787

Selma is een Amerikaans en Britse historische dramafilm uit het jaar 2014. Deze productie is geregisseerd door Ava DuVernay. De hoofdrollen worden vertolkt door David Oyelowo en Tom Wilkinson.

Dit onvergetelijke, waargebeurde verhaal is een kroniek van drie tumultueuze maanden in 1965. Ruim een eeuw na de Amerikaanse Burgeroorlog, barsten in de staat Alabama diverse protesten los. De Afro-Amerikaanse bevolking eist stemrecht voor minderheden in Amerika. De spanningen lopen hoger op na de dood van een jonge Afro-Amerikaan en de arrestatie van de Afro-Amerikaanse Annie Lee Cooper en explodeert wanneer de protestmars van het stadje Selma naar de hoofdstad Montgomery eindigt met bruut geweld en de boeken ingaat als Bloody Sunday. Ze laten het er echter niet bij zitten. Onder leiding van Martin Luther King, Jr. ontstaat één van de grootste protestmarsen ooit.

Een paar maanden later introduceert de president een nieuwe wet, waarin gelijkheid van stemrecht wordt vastgelegd. Selma is een indrukwekkend waargebeurd verhaal over een strijd die leidde tot een van de grootste historische overwinningen in de Amerikaanse geschiedenis. In 2015 was het precies 50 jaar geleden dat de wet werd ingevoerd.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/selma

Meer op tv: MVV op tv , Basketbal op tv en Thriller op tv

Video