Bekijk de uitzending van Secrets Of China's Forbidden City terug

Zo 16 september 2018 | 21:00 Secrets Of China's Forbidden City

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Secrets Of China's Forbidden City gemist? Bekijk hier naar Secrets Of China's Forbidden City gemist.

Secrets Of China's Forbidden City

Datum
Zo 16 september 2018
Tijd
21:00 tot 22:00
Zender
Discovery Channel
Jaar
2016
Deel-url
gids.tv/20945258

De Verboden Stad in het hart van Beijing geldt als het grootste wooncomplex ter wereld. Het heeft een afmeting van 750 bij 960 meter en werd begin 15e eeuw gebouwd voor de keizers van de Ming-dynastie.

De documentaire Secrets of China’s Forbidden City neemt een kijkje achter de deels gesloten deuren van dit majestueuze bouwwerk en onthult de bouwtechnische geheimen.

Met behulp van CGI-technologie wordt de precieze constructie op spectaculaire wijze in kaart gebracht. Het laat zien hoe de stad tijdens de bouw het exacte middelpunt was van de Ming-dynastie, en voor de Chinezen daarmee het centrum van de wereld.

We zien ook hoe het paleis de strikte Feng Shui-principes volgt met gebouwen die aan de ene kant open staan voor de positieve yang-energie en aan de andere kant beschermen tegen de gevaarlijk yin, zoals de koude wind, boosaardige geesten en de reële bedreiging van Mongoolse invallen.

De verboden Stad is het ultieme symbool van een onwrikbaar Keizerlijk Rijk en een wonder van architectonische schoonheid, technologie en controle. Ruim 600 jaar later staat het nog fier overeind en worden diens eeuwenoude geheimen op moderne wijze blootgelegd.

Secrets Of China's Forbidden City op tv

Controle wind bedreiging documentaire paleis chinezen geschiedenis rijk technologie beschermen centrum beijing gangen eeuw schuilen symbool gevaarlijk geheimen bouw afgesloten invallen hart stad koude constructie gesloten.