Bekijk de uitzending van Secrets d'histoire terug

Di 23 oktober 2018 | 18:38 Secrets d'histoire

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Secrets d'histoire gemist? Bekijk hier naar Secrets d'histoire gemist.

Secrets d'histoire

Datum
Di 23 oktober 2018
Tijd
18:38 tot 20:30
Zender
TV5Monde
Genre
Geschiedkundig magazine
Presentatie
Stéphane Bern
Deel-url
gids.tv/21161821

Historisch magazine.

Marie-Thérèse, l'envahissante impératrice d'Autriche.

In deze aflevering van "Secrets d'histoire" onthult Stéphane Bern het lot van een vrouw die de geschiedenis van haar land en die van de wereld heeft beïnvloed met haar panache en haar overtuigingen: de grote Marie-Thérèse, Keizerin van Oostenrijk, Koningin van Hongarije en Bohemen. Ze was een getalenteerde hervormer die meedogenloos regeerde met een ijzeren vuist ondanks haar zestien zwangerschappen. Eropuit om haar mensen te onderwijzen, heeft Marie-Thérèse instellingen gecreëerd - nog steeds actief vandaag - waar het onderwijs van een elite deelnam aan de ontwikkeling van het land. Zij is het ook die, te puriteins voor sommigen, wetgeving heeft opgesteld ten gunste van goede zeden. Op politiek vlak hield de vorst stand tegen haar grootste tegenstanders door allianties te vormen.

Secrets d'histoire op tv

Koningin onderwijs hongarije politiek vrouw vuist oostenrijk geschiedenis instellingen wetgeving vorst bern historisch zwangerschappen magazine.