Bekijk de uitzending van Secret State terug

Ma 31 augustus 2015 | 23:00 Secret State

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Secret State gemist? Bekijk hier naar Secret State gemist.

Secret State

Datum
Ma 31 augustus 2015
Tijd
23:00 tot 23:45
Zender
NPO 2
Genre
Thrillerserie
Jaar
2012
Acteurs
Gabriel Byrne, Charles Dance, Stephen Dillane, Rupert Graves, Anna Madeley
Twitter hashtag
#secretstate
Uitzending gemist
Secret State gemist
Deel-url
gids.tv/13993288

Vanavond gaat de vierdelige Britse dramaserie Secret State van start. Deze serie is een politieke thriller die de relatie tussen de democratische overheid, het leger en de grote bedrijven onderzoekt.

Groot-Brittannië wordt opgeschrikt door een ramp bij het Amerikaanse petrochemische bedrijf PetroFex in Teesside, een industriegebied in Noord-Engeland. Er vallen 19 doden en 94 gewonden. Petrofex komt in opspraak omdat het de veiligheidsvoorschriften aan zijn laars zou hebben gelapt. De Britse premier Charles Flyte, die zich in Amerika bevindt, eist van PetroFex opheldering over de ramp. Net voor zijn terugkeer verklaart Flyte dat hij van CEO Paul Jacob Clark een ruim compensatiepakket heeft afgedwongen om de schade te vergoeden. Maar tijdens de terugvlucht verongelukt zijn vliegtuig in mysterieuze omstandigheden. Vicepremier Tom Dawkins neemt de leiding van de regering over in de aanloop naar nieuwe verkiezingen en gaat op zoek naar de waarheid en naar gerechtigheid voor de slachtoffers.

Secret State op tv

.
Promo: Secret State