Bekijk de uitzending van Secret State terug

Di 30 juni 2015 | 22:20 Secret State IMDb: 7.7

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Secret State gemist? Bekijk hier naar Secret State gemist.

Secret State

Datum
Di 30 juni 2015
Tijd
22:20 tot 23:05
Zender
Canvas
IMDb
7.7
Genre
Thrillerserie
Jaar
2012
Acteurs
Gabriel Byrne, Charles Dance, Stephen Dillane, Rupert Graves, Anna Madeley
Twitter hashtag
#secretstate
Deel-url
gids.tv/13607263

Vanavond start de politieke thriller Secret State over de turbulente verhoudingen tussen de Britse regering, het militaire establishment en de zakenwereld na een industriële ramp. Gebaseerd op de roman 'A Very British Coup' van Chris Mullin.

Groot-Brittannië wordt opgeschrikt door een ramp bij het Amerikaanse petrochemische bedrijf PetroFex in Teesside, een industriegebied in Noord-Engeland. Er vallen 19 doden en 94 gewonden. Petrofex komt in opspraak omdat het de veiligheidsvoorschriften aan zijn laars zou hebben gelapt. De Britse premier Charles Flyte, die zich in Amerika bevindt, eist van PetroFex opheldering over de ramp. Net voor zijn terugkeer verklaart Flyte dat hij van CEO Paul Jacob Clark een ruim compensatiepakket heeft afgedwongen om de schade te vergoeden. Maar tijdens de terugvlucht verongelukt zijn vliegtuig in mysterieuze omstandigheden. Vicepremier Tom Dawkins neemt de leiding van de regering over in de aanloop naar nieuwe verkiezingen en gaat op zoek naar de waarheid en naar gerechtigheid voor de slachtoffers.

Secret State op tv

.
Promo: Secret State