Saving Private Ryan

Meest recente uitzending
Saving Private Ryan
Datum
Zo 7 juni 2020
Tijd
15:00 tot 17:50
IMDb
8.6
Genre
Film
Jaar
1998
Regisseur
Steven Spielberg
Acteurs
Max Martini, Edward Burns, Adam Goldberg, Tom Hanks, Tom Sizemore
Twitter hashtag
#savingprivateryan
Deel-url
gids.tv/24555065

Saving Private Ryan is een Amerikaanse oorlogsfilm uit het jaar 1998. Deze productie is geregisseerd door Steven Spielberg. Met onder andere Tom Hanks, Tom Sizemore en Edward Burns in de hoofdrol.

Een groep soldaten onder leiding van kapitein Miller krijgt na de bestorming van Omaha Beach in Normandië het bevel een zekere soldaat Ryan achter de Duitse linies op te sporen en hem naar huis te brengen. Nadat zijn drie broers sneuvelden in diverse veldslagen wil het leger Ryan zo snel mogelijk naar huis sturen. Kapitein Miller beseft dat het een zeer gevaarlijke tocht zal worden en omringt zich dan ook met mensen die hij volledig kan vertrouwen.

De indrukwekkende oorlogsfilm is bekroond met vijf Oscars voor onder andere beste geluid en beste regisseur. De film werd zeer goed ontvangen en hij staat hoog in meerdere filmtoplijsten. In de IMDb-top 250 heeft de film in november 2015 een score van 8,5 uit 10. Op dat moment was Steven Spielberg's meesterwerk op de 29ste plaats de hoogst gewaardeerde film ooit gemaakt.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/saving-private-ryan

Meer op tv: TV-programma's Met Onderwerp "iPhone" op tv , Sinterklaas op tv en Samenvatting op tv

Video