Bekijk de uitzending van Satudarah - One Blood terug

Ma 22 juni 2015 | 20:25 Satudarah - One Blood

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Satudarah - One Blood gemist? Bekijk hier naar Satudarah - One Blood gemist.

Satudarah - One Blood

Datum
Ma 22 juni 2015
Tijd
20:25 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2013
Regisseur
Joost van der Valk
Twitter hashtag
#satudarah
Deel-url
gids.tv/13552943

Satudarah, de motorclub die veelvuldig in het nieuws is wegens vermeende criminele activiteiten, is een geheime wereld vol rituelen en codes. ‘Ouderwetse’ idealen zoals viriliteit, broederschap, trouw, moed en spiritualiteit staan er hoog in het vaandel.

De met een Emmy Award bekroonde regisseur Joost van der Valk kreeg exclusieve toegang bij Satudarah. Hij observeerde deze subcultuur van binnenuit, zoals hij dat eerder deed in Crips: Strapped ’n Strong (2009) en Haagse Sjonnie (2006).

De film laat zien hoe de nieuwe generatie leiders – Angelo, Olla, Mima en Bota – Satudarah binnen enkele jaren ombouwen van een onbekend Nederlandse clubje tot een internationaal conglomeraat. Deze ontwikkeling gaat niet zonder problemen. Satudarah – One Blood toont hoe vooral de uitbreiding in Duitsland gepaard gaat met oorlog, verraad en een uiteindelijk verbod van de club bij de oosterburen.

Naast de ontwikkelingen op clubniveau geeft deze documentaire ook inzicht in de drijfveren van diverse leden van Satudarah. Olla en zijn diepgewortelde Molukse roots; Barend, full member bij de woonwagenafdeling, die in een voortdurend gevecht met justitie is verwikkeld; en Mickey, de hang around die zegt zijn leven te geven voor de club, maar er uiteindelijk in bad standing wordt uitgegooid en in de gevangenis belandt.

Satudarah - One Blood op tv

Duitsland trouw oorlog justitie gevangenis satudarah documentaire film regisseur valk motorclub verbod emmy van der valk leiders verraad angelo mickey blood sjonnie joost van der valk emmy award gevecht.
Satudarah - One Blood - Trailer