Bekijk de uitzending van Salamander terug

Zo 7 januari 2018 | 21:30 Salamander IMDb: 7.6

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Salamander gemist? Bekijk hier naar Salamander gemist.

Salamander

Datum
Zo 7 januari 2018
Tijd
21:30 tot 22:15
Zender
Eén
IMDb
7.6
Genre
Actieserie
Jaar
2018
Acteurs
Filip Peeters, Violet Braeckman, Boris Van Severen, Koen Van Impe, Florence Hebbelynck
Twitter hashtag
#salamander
Deel-url
gids.tv/19371819

Precies vijf jaar nadat Eén de succesvolle eerste reeks van Salamander uitzond, start vanavond het langverwachte tweede seizoen. Ook in dit nieuwe thrillerverhaal speelt hoofdinspecteur Paul Gerardi de hoofdrol en raakt hij betrokken bij een complot op het allerhoogste niveau. Dit keer draait de samenzwering rond het bezit van diamantmijnen. Gerardi is er als enige van overtuigd dat de ontbonden groep Salamander daarbij betrokken is en start een onderzoek. Maar zo zet hij zijn leven en dat van zijn dochter op het spel. Dit nieuwe verhaal is goed voor tien weken opperste spanning.

Salamander 2 kan rekenen op een getalenteerde cast met opnieuw Filip Peeters in de rol van hoofdinspecteur Gerardi. Daarnaast keren ook Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen Van Impe en Tine Reymer terug, en is er een glansrol voor Violet Braeckman, die in het eerste seizoen debuteerde als Gerardi's dochter. Ook de ploeg van de tweede reeks blijft grotendeels dezelfde, met Ward Hulselmans als scenarist, Frank Van Mechelen als regisseur, Lou Berghmans als DOP/cameraman en Eric Wirix als producent.

De eerste reeks van Salamander hield in het voorjaar van 2013 twaalf weken lang gemiddeld 1,4 miljoen Vlaamse kijkers aan het scherm gekluisterd en werd verkocht aan meer dan dertig landen. Salamander was ook de eerste Vlaamse reeks die te zien was op BBC en Netflix.

Salamander op tv

.