Bekijk de uitzending van Sakawa terug

Di 28 januari 2020 | 22:40 Sakawa IMDb: 7.0

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Sakawa gemist? Bekijk hier naar Sakawa gemist.

Sakawa

Sakawa
Datum
Di 28 januari 2020
Tijd
22:40 tot 23:55
Zender
NPO 2
IMDb
7.0
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Regisseur
Ben Asamoah
Acteurs
One Dollar
Twitter hashtag
#sakawa
Deel-url
gids.tv/23687315

Sakawa is een Nederlandse en Belgische documentaire uit het jaar 2018. Deze productie is geregisseerd door Ben Asamoah. Een Belgische regisseur met roots uit Ghana. Hij is in het jaar 1985 in Agona Swedru, Ghana geboren en heb in zijn jeugd in zowel België als Ghana gewoond. Ik studeerde Audiovisuele Kunsten en studeerde af als documentairemaker aan het RITS in Brussel.

Deze docu begint tussen de bergen walmende e-waste in Ghana. Daar ligt een grote schat aan informatie verscholen. Op de vele harde schijven staan betrekkelijk eenvoudig te achterhalen foto's en privégegevens van voormalige eigenaars. Met naam en adres is bijna iedereen online te vinden. De jonge moeder Ama kijkt vol verbazing naar een Amerikaanse straat die via Google Maps in een paar klikken tevoorschijn wordt getoverd. Zij is een van de internetoplichters die in deze film worden gevolgd. Een doorgewinterde fraudeur probeert haar het vak te leren, maar veel talent lijkt ze er niet voor te hebben. Hij daarentegen weet mannen helemaal te gek te maken met zijn nepaccount. “Sakawa” laat de oplichtpraktijken vanuit het perspectief van de Ghanezen zien.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/sakawa

Sakawa op tv

Talent belgië foto's brussel documentaire productie film regisseur armoede stapel bergen dollar inkomen schat asamoah ghana rits westerlingen maps kunsten streamen 1985 google jeugd makkelijk moeder werken straat deze jonge.
Sakawa - Trailer