Bekijk de uitzending van Saint-Saëns - Introduction et Rondo capriccioso terug

Ma 6 november 2017 | 23:47 Saint-Saëns - Introduction et Rondo capriccioso

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Saint-Saëns - Introduction et Rondo capriccioso gemist? Bekijk hier naar Saint-Saëns - Introduction et Rondo capriccioso gemist.

Saint-Saëns - Introduction et Rondo capriccioso

Datum
Ma 6 november 2017
Tijd
23:47 tot 00:00
Zender
Brava
Genre
Muziek
Deel-url
gids.tv/19034938

Toen het vijftienjarige Spaanse vioolwonder Pablo de Sarasate, Camille Saint-Saëns benaderde voor een stuk was de componist vereerd. Hij pakte de opdracht met beide handen aan en schreef zijn Eerste Vioolconcert voor hem.

De Sarasate was zelfs op die jonge leeftijd al een grootheid en gaf optredens over de hele wereld. Saint-Saëns, die zoals wel meer Franse componisten uit de Romantiek erg geïnteresseerd was in Spaanse volksmuziek, schreef vier jaar later nog een stuk voor de vioollegende: Introduction et Rondo Capriccioso voor viool en orkest.

In dit werk zijn niet alleen verschillende Spaanse dansen te herkennen, ook heeft Saint-Saëns het opzettelijk moeilijk gemaakt. Hij wilde de inmiddels volwassen violist een ware uitdaging geven.

De Sarasate was blij met het stuk en voerde het regelmatig uit waardoor het snel aan populariteit won: zowel George Bizet als Claude Debussy hebben het bewerkt.

Saint-Saëns - Introduction et Rondo capriccioso op tv

.