Bekijk de uitzending van Ruilen: Van konijn tot fortuin terug

Zo 13 augustus 2017 | 23:15 Ruilen: Van konijn tot fortuin

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Ruilen: Van konijn tot fortuin gemist? Bekijk hier naar Ruilen: Van konijn tot fortuin gemist.

Ruilen: Van konijn tot fortuin

Datum
Zo 13 augustus 2017
Tijd
23:15 tot 00:20
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Twitter hashtag
#3doc
Deel-url
gids.tv/18408852

Is het mogelijk om miljonair te worden door simpelweg te ruilen? Dat is de vraag die de afgelopen jaren centraal stond in het leven van Albert en Stefan. Zij denken namelijk van wel. En dus hebben ze via Marktplaats een gratis konijn opgehaald. Deze proberen ze te ruilen tegen iets dat meer waarde heeft. Het ruilavontuur brengt Stefan en Albert op plekken waar ze anders nooit zouden zijn gekomen. Ze hebben bijzondere ontmoetingen en komen voor verrassende dilemma’s te staan. Moet je bijvoorbeeld eerlijk zijn over de mankementen van je ruilobject? En gaat het om het spel of de knikkers? Het antwoord ligt besloten in de finale, want hun avontuur eindigt in het meest kapitalistische bolwerk dat we kennen: Las Vegas.

Albert en Stefan moeten tijdens dit ruilavontuur mensen er steeds opnieuw van overtuigen om te ruilen. Volgens Stefan is het mooie hiervan, dat in het ruilspel de waarde van een object losstaat van de cataloguswaarde: niemand heeft dus het gevoel voor iets te ruilen dat minder is!

Zo ruilen ze onder andere voor een halogeenoven, een dakpannenlift en een exclusieve Rolls Royce. Het ruilen is een geraffineerd en gevaarlijk spel. Het eerste leugentje ontstaat snel en is onschuldig maar naarmate de belangen groter worden, komen principes onder druk te staan. Hoe ver gaan ze voor het fortuin? Veranderen ze in meedogenloze geldwolven die alleen oog hebben voor hun eigen belang? Wat is de prijs van hun succes? En wie betaalt deze prijs? Deze vragen staan centraal in deze film.

Ruilen: Van konijn tot fortuin op tv

Documentaire finale film marktplaats ruilen miljonair gratis las vegas onschuldig konijn avontuur fortuin mankementen gevaarlijk waarde.