RTL Voetbal: UEFA Europa League voorbeschouwing

Meest recente uitzending
Datum
Do 15 maart 2012
Tijd
18:00 tot 19:00
Genre
Voorbeschouwing
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/7325033

Vanavond vinden de returns plaats in de achtste finales van de Europa League. De ‘heenwedstrijden' leverden wisselende resultaten op voor de Nederlandse clubs.

Maar nu wordt het echt erop of eronder voor AZ, FC Twente en PSV: gaan ze door in het prestigieuze Europese voetbaltoernooi of houdt het op bij de laatste 16 clubs? RTL 7 zendt alle wedstrijden uit met in de studio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp.

De Europa League-avond begint met de thuiswedstrijd van PSV tegen Valencia. ‘Uit' werd tegen de beste club uit de Spaanse competitie op Real Madrid en FC Barcelona na in de laatste minuten een rampzalige uitgangspositie voor de return voorkomen door nog tweemaal te scoren (eindstand: 4 – 2). Hierdoor maken de Eindhovenaren nog kans. RTL 7 zendt de wedstrijd live uit met commentaar van Vincent Schildkamp.

Aansluitend begint de wedstrijd Schalke 04 – FC Twente. In Enschede werden de Duitsers met 1 – 0 verslagen. De marge is minimaal en verwacht wordt dat Oranje-spits Klaas-Jan Huntelaar donderdag wel meedoet met de nummer 4 uit de Bundesliga. Dat beloven dus nog 90 spannende minuten te worden. Ook deze wedstrijd is live te zien bij RTL 7 en ditmaal tekent Leo Driessen voor het commentaar.

AZ kwam met de beste cijfers door de ‘heenwedstrijd' heen: 2 – 0 winst in Alkmaar op Udinese. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek moet nu naar Udine voor de return tegen de nummer 5 uit de Italiaanse Serie A en dit duel is in een ruime samenvatting te zien bij RTL 7.

Ook de overige in de Europa League gespeelde wedstrijden volgen in samenvatting. Vorige week gingen de nummer 1 en 2 van de Premier League, Manchester United en Manchester City, onderuit. Gaan zij het redden in de returns?

Meer op tv: Songfestival Live op tv , Paris Saint-Germain op tv en GTST op tv