RTL Voetbal: Jupiler Play-Offs

Meest recente uitzending
Datum
Vr 24 mei 2013
Tijd
22:00 tot 22:30
Genre
Verslag
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/9188981

De Jupiler Play Offs krijgen topaffiches als de finales. Met Go Ahead Eagles-FC Volendam en Sparta Rotterdam-Roda JC Kerkrade gaan clubs van naam en faam het tegen elkaar opnemen om twee plaatsen in de Eredivisie.

De geschiedenis herhaalt zich. Het is een uitdrukking die wel eens wordt gebezigd, maar de geschiedenis zou zich na 21 jaar zo maar kunnen herhalen. In 1992 promoveerde SC Cambuur immers net als nu rechtstreeks, waarna Go Ahead Eagles dat deed via de nacompetitie. In 2013 zou dat via de Jupiler Play Offs opnieuw kunnen gebeuren, wanneer de ploeg van trainer Erik ten Hag de betere zijn in het tweeluik met FC Volendam. Maar... De mannen van zijn collega Hans de Koning willen natuurlijk revanche voor de recente beslissing in de Jupiler League. Op de slotdag van het seizoen verspeelde zij immers het kampioenschap door een 3-1 nederlaag in Deventer.

Donderdagavond staat ook de andere finale op het programma met de heenwedstrijd tussen Sparta en Roda. De Rotterdammers hopen na drie jaar weer terug te keren op het hoogste niveau, maar doen moeten zij wel afrekenen met de Limburgers die in de halve finales huishielden tegen De Graafschap: 6-1. In 1973 - precies veertig jaar geleden - werd de club uit Kerkrade kampioen van de competitie die destijds nog Eerste Divisie heette. Om zich daarna altijd te handhaven in de Eredivisie. Dat lijkt deze keer wel een zware opgave te worden tegen de formatie van trainer Henk ten Cate.

Meer op tv: Finale op tv , VVV Venlo op tv en Excelsior op tv