Bekijk de uitzending van RTL Summer Night terug

Vr 25 augustus 2017 | 13:00 RTL Summer Night

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van RTL Summer Night gemist? Bekijk hier naar RTL Summer Night gemist.

RTL Summer Night

Datum
Vr 25 augustus 2017
Tijd
13:00 tot 14:28
Zender
RTL 4
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2017
Presentatie
Marieke Elsinga
Twitter hashtag
#rtlsummernight
Deel-url
gids.tv/18483628

Vanavond onder andere in RTL Summer Night:

- Marc van der Linden

Volgende week is het precies 20 jaar geleden dat Prinses Diana om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs. Weinig publieke figuren blijven zo geliefd en raadselachtig als zij, in Engeland ook wel de People’s Princess genoemd. Royaltydeskundige Marc van der Linden vertelt vanavond waarom ze nog steeds een fenomeen is en neemt ons mee langs de vele documentaires die de laatste tijd over haar zijn gemaakt, waaronder de omstreden en veel besproken “Diana: In her own words” die aanstaande zondag wordt uitgezonden.

- Hugo Borst

Journalist Hugo Borst zorgt samen met zijn broer al jaren voor hun dementerende moeder. Hugo beschrijft haar ziekte in ontroerende columns en na de bestseller Ma kwam er een vervolg met het boek Ach moedertje. Vanaf volgende week gaat hij met dit aangrijpende verhaal zelfs het land in met een lezingentour. Door zijn ervaringen in het verpleeghuis begon hij een campagne om de zorg te verbeteren en startte het manifest 'Scherp op ouderenzorg'. Mede dankzij deze actie is er meer geld en aandacht voor de ouderenzorg. Vanavond vertelt hij hoe het met zijn moeder gaat en hoe zijn strijd voor de ouderenzorg ervoor staat.

- Luc van Vugt

De negenjarige Luv van Vugt heeft één grote droom: werken bij de Tesla autofabriek in Tilburg. Hij is zo idolaat van deze auto’s dat hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en een sollicitatiebrief te sturen. En niet zonder succes: vandaag krijgt hij een rondleiding in de Tesla fabriek en gaat hij in gesprek met de twee directeuren. Vanavond is Luc bij ons om over zijn avonturen van vandaag te vertellen.

- Frank Boeijen

Met meer dan 25 albums in 40 jaar is Frank Boeijen de onbetwiste koning van de Nederlandstalige popmuziek. Het is dan ook niet gek dat hij dit jaar de winnaar is van de prestigieuze Radio 5 oeuvre award. Vanavond staan we stil bij zijn gigantische muziek-cv. Én trakteert Boeijen ons op zijn bekendste hits: Zwart Wit, Zeg me dat het niet zo is en Kronenburger Park.

- Vivien Waszink en Jeroen Uitdenbogaard

‘Yo tjappies, alles chill?’ Onlangs sloeg de gemeente Lelystad de plank volledig mis door in straattaal een brief te sturen naar tal van laagopgeleide jonge werklozen. Ook vandaag voelden jongeren zich niet per se aangesproken door een campagne van de provincie Zeeland waarin de jeugd op nogal kinderlijke wijze wordt afgeraden van een brug te springen. Wat moet er veranderen om wél de gewenste aandacht van tieners te krijgen? We praten er vanavond over met communicatieadviseur Jeroen Uitdenbogaard en Neerlandicus Vivien Waszink.

RTL Summer Night op tv

.