Bekijk de uitzending van RTL GP: Dakar Pre-proloog 2013 terug

Za 16 november 2013 | 19:00 RTL GP: Dakar Pre-proloog 2013

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van RTL GP: Dakar Pre-proloog 2013 gemist? Bekijk hier naar RTL GP: Dakar Pre-proloog 2013 gemist.

RTL GP: Dakar Pre-proloog 2013

Datum
Za 16 november 2013
Tijd
19:00 tot 20:00
Zender
RTL 7
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/10155380

Verslag van de Dakar Pre-proloog, die afgelopen zondag werd georganiseerd op het Eurocircuit in Valkenswaard. Tijdens de tiende editie van het evenement stelden de Nederlandse deelnemers zich voor aan het publiek.

Hoogtepunt tijdens de RTL GP Dakar Pre-Proloog zijn de demonstratieritten van de motoren, quads, auto’s en trucks. Bij de tweewielers zijn Frans Verhoeven en Henk Knuiman wederom favoriet. Het tweetal is gepokt en gemazeld in de Dakar Rally en bewijst jaar in jaar uit met de wereldtop mee te kunnen. Bij de auto’s en buggy’s missen we dit jaar de winnaar van de RTL GP Dakar Pre-Proloog 2012, Jurgen van den Goorbergh. Hij gaat in de komende editie van start bij de trucks als navigator van de andere voormalig buggy-rijder, Kees Koolen. Wel aanwezig bij de auto’s zijn toppers als Erik van Loon en Bernhard ten Brinke. De trucks zijn elk jaar de publieksfavoriet en ook tijdens de tiende editie zijn ze weer in grote getale aanwezig. Natuurlijk is Gerard de Rooy, de winnaar van de Dakar Rally in 2012 en vorig jaar winnaar van de RTL GP Dakar Pre-proloog, de uitgesproken favoriet. Maar de tegenstand zal fel zijn. Hans Stacey is altijd een geduchte concurrent en het VEKA-team van Peter Versluis, Marcel van Vliet en de onlangs aangetrokken René Kuipers wordt met het jaar sterker.

RTL GP: Dakar Pre-proloog 2013 op tv

Motoren favoriet kuipers tweetal winnaar wereldtop loon rally bernhard trucks dakar vliet valkenswaard navigator deelnemers rooy brinke start toppers frans verhoeven gerard de rooy hans stacey.