Bekijk de uitzending van Rond de Noordzee terug

Di 12 februari 2019 | 20:35 Rond de Noordzee

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Rond de Noordzee gemist? Bekijk hier naar Rond de Noordzee gemist.

Rond de Noordzee

Datum
Di 12 februari 2019
Tijd
20:35 tot 21:25
Zender
Eén
Genre
Reisdocumentaire
Jaar
2019
Presentatie
Arnout Hauben
Deel-url
gids.tv/21771669

In de tiendelige documentairereeks Rond de Noordzee zien we verrassende verhalen die zich op, rond en in het water afspelen. Achter onze kust bevindt zich namelijk een wereld die wij amper kennen, een rijke geschiedenis die landsgrenzen overschrijdt.

Rond de Noordzee is vanaf vanavond elke dinsdag om 20:35 uur te zien op België Eén.

Van de komst van de Vikingen tot de noodlottige stormen die Zeeland onbewoonbaar hebben gemaakt: de Noordzee kent een rijke geschiedenis. Er werden wereldoorlogen uitgevochten, windmolens geplaatst en de visserij is er opnieuw uitgevonden.

In tien afleveringen trekt regisseur Arnout Hauben met zijn team steeds verder langs de grillige grenzen van de Noordzee. Arnout, Philippe Niclaes (camera) en Ruben Callens (geluid & drone) vormen samen een hecht team dat soms gericht en soms toevallig verhalen verzamelt die aansluiting vinden bij de grote geschiedenis van de zee en bijbehorende kust.

Rond de Noordzee op tv

Frankrijk belgië vrouw zeeland noordzee strand regisseur geschiedenis windmolens visserij kano grenzen cameraman brugge kust kanalen vikingen onbewoonbaar oostende duinkerke eiland water team reis seizoen aflevering 1 stormen.