Bekijk de uitzending van Rocky terug

Vr 23 oktober 2020 | 22:35 Rocky IMDb: 8.1

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Rocky gemist? Bekijk hier naar Rocky gemist.

Rocky

Datum
Vr 23 oktober 2020
Tijd
22:35 tot 00:55
Zender
RTL 7
IMDb
8.1
Genre
Drama, Sport, Film
Jaar
1976
Regisseur
John G. Avildsen
Acteurs
Burt Young, Sylvester Stallone, Carl Weathers, Talia Shire, Burgess Meredith
Twitter hashtag
#rocky
Deel-url
gids.tv/25254173

Rocky is een Amerikaanse sportfilm uit het jaar 1976. Deze productie werd geregisseerd door John G. Avildsen en geschreven door Sylvester Stallone, die tevens de hoofdrol speelt. Dit was de eerste succesvolle boksfilm in een reeks van 5 films. Daarna volgde het zesde deel Rocky Balboa. In 2015 en 2018 kwamen er nog twee spin-off films uit genaamd Creed.

Rocky Balboa is een tweederangsbokser uit de Amerikaanse stad Philadelphia. Hij krijgt de kans van zijn leven wanneer hij voor een publiciteitsstunt mag kampen om de wereldtitel tegen de wereldkampioen Apollo Creed. Rocky is vastberaden om het 15 rondes vol te houden, niet alleen voor zijn zelfvertrouwen, maar ook om te bewijzen dat hij niet een of andere schooier van de straat is.

Sylvester Stallone, die zelf het scenario schreef, werd wereldwijd beroemd met zijn vertolking van Rocky Balboa. Dit sportdrama uit 1976 won drie Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie. De destijds onbekende Stallone kwam in Hollywood maar niet aan de bak en besloot daarom zijn eigen filmscript te schrijven. De studio's waren dolenthousiast, maar wilden in eerste instantie de populaire Ryan O'Neal in de hoofdrol. Stallone hield echter voet bij stuk en de rest is geschiedenis.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/rocky

Rocky op tv

.
Rocky - Trailer