Bekijk de uitzending van Rob de Nijs - Niet voor het laatst terug

Do 25 april 2019 | 22:55 Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Rob de Nijs - Niet voor het laatst gemist? Bekijk hier naar Rob de Nijs - Niet voor het laatst gemist.

Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Datum
Do 25 april 2019
Tijd
22:55 tot 23:55
Zender
NPO 2
Genre
Muziekdocumentaire
Jaar
2018
Regisseur
Leon Verdonschot
Deel-url
gids.tv/22146414

Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang, maar heeft ook het unieke talent om de teksten van zijn schrijvers te vertolken alsof ze voortkomen uit het diepst van zijn eigen ziel.

Regisseur Leon Verdonschot volgt de artiest in de periode na zijn 75e verjaardag. Het resultaat is een portret waarin De Nijs en zijn dierbaren de balans opmaken van een leven volledig gewijd aan het podium én van de offers die daarvoor zijn gebracht.

In de documentaire Rob de Nijs - Niet voor het laatst volgt Verdonschot de artiest vanaf zijn 75e verjaardag op Tweede Kerstdag 2017 naar zijn grote jubileumconcert in Het Concertgebouw. Van de zwemles met zijn 5-jarige zoontje Julius en in zijn eentje thuis voor de televisie, dan weer onderweg naar festivals in Nederland en Vlaanderen.

Ondertussen reflecteren De Nijs zelf, zijn zoons Robbert en Yoshi, zijn vrouw Jet, ex-vrouw en tekstschrijver Belinda Meuldijk en zijn broer Bert op zijn carrière, de vruchten en de prijs ervan. Terwijl in bijzondere archiefbeelden een jonge Rob de Nijs een voorschot neemt op de keuzes van de 75-jarige zanger en zijn vader De Nijs senior een verrassend licht werpt op een indrukwekkend lange carrière.

Rob de Nijs - Niet voor het laatst op tv

Talent concertgebouw jubileumconcert nederland verjaardag vrouw portret documentaire televisie festivals regisseur zwemles talentenjacht tweede kerstdag schrijvers vlaanderen muzikant kerstdag podium landschap opmaken artiest yoshi zanger belinda meuldijk leon verdonschot rob de nijs vader leon offers thuis broer.