Bekijk de uitzending van Rise Of The Warrior Apes terug

Zo 17 maart 2019 | 21:00 Rise Of The Warrior Apes IMDb: 7.5

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Rise Of The Warrior Apes gemist? Bekijk hier naar Rise Of The Warrior Apes gemist.

Rise Of The Warrior Apes

Datum
Zo 17 maart 2019
Tijd
21:00 tot 23:00
Zender
Discovery
IMDb
7.5
Jaar
2016
Deel-url
gids.tv/21937717

Verscholen in de Ngogo-jungle van Oeganda leeft een bijzonder groep van meer dan 140 chimpansees, de grootste groep chimpansees die ooit gezien is. De chimpansees staan bekend als de 'warrior apes' en hebben door middel van dominantie en het smeden van politieke allianties een groot imperium opgebouwd. Een imperium dat moet worden beschermd, ten allen tijden. Vreemden apen of vijanden worden opgejaagd en genuttigd als snack, zelfs soortgenoten.

De 'warrior apes' werden voor het eerst ontdekt door antropoloog David Watts in 1993 die vanaf dat moment besloot ze te volgen om meer te weten te komen over hun opvallende samenstelling. Pas na een jaar werden David en zijn collega's geaccepteerd door de chimpansees die tot die tijd voortdurend wegrende voor de camera's van de onderzoekers.

Meer dan twintig jaar volgden de antropologen het leven van deze unieke groep chimpansees: een groep die drie keer groter in omvang is dan een gemiddelde groep. Het levert een indrukwekkend verhaal op over leiderschap, dominantie en het smeden van politieke allianties, gezien door de ogen van vier chimpansees die nadrukkelijk worden gevolgd.

De anderhalf uur durende documentaire Rise Of The Warrior Apes geeft zo een prachtig beeld van het gedrag en de leefwereld van chimpansees en biedt wellicht zelfs nieuwe inzichten in het begrijpen van de menselijke evolutie.

Rise Of The Warrior Apes op tv

.
Rise Of The Warrior Apes - Trailer